Майката на сестрите Белнейски ще съди държавата

Ще заведа дело срещу държавата, ако разследването продължава по този начин, заяви майката на убитите сестри Белнейски Фани Белнейска.

"Не бих позволила повторна ексхумация на телата на децата ми в никакъв случай. Бих помислила единствено, ако експертите не са наши, а са отвън", каза още Белнейска, цитирана от Фокус, по повод твърдението, че се обмисля нова ексхумация по делото за убийство след новата експертиза на съдебни лекари как са били убити момичетата, според която, най-вероятно, това е станало при катастрофа.

Майката каза, че при първата ексхумация не са я питали, но този път ще се възпротиви. Тя се пита за много неща и твърди, че по никакъв начин фактите не се връзват с катастрофа.

Жената ще се срещне днес с окръжния прокурор на Пазарджик Иван Даскалов, който вчера обяви, че повторната експертиза е готова. Фани Белнейска задава въпроси - защо по Росица не е имала никакави синини, което лично е видяла в моргата. Защо момичетата са били изнасилени, което също се доказа по безспорен начин? Защо са били удряни с камъни, защо не са били оставени на мястото, където евентуално е станала катастрофата, а са били завлечени другаде?. След посещението си при окръжния прокурор Белнейска ще посети и експертите и ако отговорът им не я удовлетвори, смята да им предложи да си скъсат дипломите, каза тя.

„Цяла нощ не спя, цяла нощ се питам, и все не мога да намеря отговорите", каза майката на сестри Белнейски.

Според новата версия за зверското престъпление убийците са инсценирали изнасилване, за да насочат разследването в друга посока, след като са убили момичетата при катастрофа.
Източник: dir.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини