Даяна осъди папарак от отвъдното

Парижки апелативен съд осъди британския фотограф на знаменитости Джейсън Фрейзър за нахлуване в личното пространство заради фотоси на принцеса Даяна, която целува приятеля си Доди ал-Файед на яхта, предаде Франс прес.
Съдът отхвърли оправдателната присъда на друг съд от 2006 г. и наказа с от по глоба 3000 евро Фрейзър, а също и издателя на седмичника "Франс Диманш", който помести снимките през 1997 г., съобщи БГНЕС.

41-годишният Фрейзър бе осъден допълнително да заплати 5000 евро на Мохамед ал Файед - бащата на Доди, за щети. Осъдените трябва да му заплатят и 3000 евро за съдебни разноски. Искът е подаден от родения в Египет милиардер, собственик на лондонския магазин "Хародс" и на хотел "Риц" в Париж. Делото се отнася до някои от последните папарашки снимки на Даяна и Файед преди катастрофата в Париж през август 1997 г., за която разследващите набедиха техния шофьор, който също загина.

Снимките показват целуващата се двойка на яхта до селището Портофино на италианската Ривиера малко преди катастрофата и по всяка вероятност са донесли над 2 милиона евро на Фрейзър от продажбите им на британски таблоиди.
Източник: dir.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Случаен виц

Последни новини