В Мюнхен започнаха да пият 7 милиона литра бира

Точно в 10 ч. по Гринуич (13 ч. бълг.време) кметът на Мюнхен Кристиан Уде изби чепа на първото буре бира, с което даде старта на двуседмични празненства под знака на пенливото пиво.

Облечен в традиционните кожени панталони по баварски, той се чукна с ръководителя на провинциалното правителство на Бавария Гюнтер Бекщайн, въпреки че провинциалните избори след седмица може да променят политическия пейзаж.

Налице е реална опасност ХСС (Христиансоциалният съюз) да загуби абсолютното си мнозинство в баварския парламент, което държи от повече от 40 г.

Но Октобер фест е зона без политика - затова всички предизборни лозунги са свалени от входа на феста, организиран на площ от 31 хектара в парк, който всяка година посреща един от най-популярните празници в света.

Под 14 огромни навеса, седнали на дълги дървени маси, любителите на пивото ще могат да дегустират различните видове мюнхенска бира в стъклени чаши от 1 литър - минималното количество, което може да се поръча на Празника на бирата.

Ще трябва да се изчака началото на октомври, за да се види дали тазгодишният празник ще бие рекорда от 2007 г., когато 6,2-та милиона посетители изпиха 6,9 милиона литра бира.
Източник: club.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини