HP пуска и у нас принтерите си с възможности за безжичен печат

Българското подразделение на компанията обяви наличието на три нови модела от линията Photosmart за домашни потребители. Oсновна характеристика на машините е способността за печат без ограниченията на кабелите.

Свободата, лесната настройка и удобствата при работа са главните достойнства на новите устройства за печат HP Photosmart C8180 All-in-One, Photosmart C7280 All-in-One и Photosmart D7460, които HP България пуска на нашия пазар, информират от компанията. Според официалната информация, безжичният печат на HP, който използва стандарта 802.11g/b, е с обхват до 230 метра и позволява на членовете на семейството да използват компютъра или лаптопа си във всяка стая на къщата и дори в градината - и пак да имат достъп до принтера.
По време на проведения през лятото в Ирландия "уоркшоп" HP Labs 2008 стана ясно, че възможностите за безжичен печат ще са един от основните акценти, които компанията ще застъпва в новите си мастиленоструйни продукти, предназначени за работа у дома и в малките фирми. В НР смятат, че домакинствата с няколко на брой компютъра ще намерят безжичната връзка за особено удобна, защото чрез нея няколко потребителя могат да имат достъп до принтера или мултифункционалното устройство без изчакване и свободата да работят независимо един от друг. Това означава също, че в къщата, пък и в една неголяма фирма, може да има само един принтер или мултифункционално устройство и по този начин закупуването на модел, отговарящ на нуждите на всички, ще намали общите разходи на домакинството.
Настройката на мрежата с HP WiFi продуктите също не би трябвало да е проблем, защото обикновено работата на потребителя се свежда до това да следва инструкциите на HP Wireless Setup Wizard помощника на екрана на принтера, за да намери и инсталира безжичната мрежа или компютъра. Според компанията, принтерът автоматично открива устройствата с безжична връзка. Ако пък моделът няма екран, тогава влиза в действие включения към пакета диск, който дава достъп до същия инструмент - но през компютъра.
Освен това, WiFi принтерите на производителя са екипирани и с пакет от мрежови инструменти, които ще помагат на потребителите да откриват и разрешат проблеми с връзката си - ако има такива. Такива са например софтуерът „Network Doctor", който намира мрежови проблеми между компютъра и принтера и предлага начини за разрешаването им, и „Wireless Setup Test", който също идентифицира често срещани проблеми с настройката на безжичната връзка и предлага решения.
Както споменахме в началото, HP пуска у нас три нови продукта за печат у дома с такава WiFi функционалност: Ето накратко основните им характеристики:
Мултифункционален модел за фотопечат HP Photosmart C8180 All-in-One
· Препоръчителна крайна цена 799 лв. с ДДС
· 8.9 см цветен тъчскрийн дисплей
· възможности за запис на CD/DVD
· печат на висококачествени снимки с шест индивидуални мастила
· 6-цветно сканиране



Мултифункционален HP Photosmart C7280 All-in-One
· Препоръчителна крайна цена 599 лв. с ДДС
· 6.1 см цветен тъчскрийн дисплей
· поставка за 50 листа
· шест индивидуални мастила за печат на качествени снимки
· 48-битово цветно сканиране



Принтер HP Photosmart D7460
· Препоръчителна цена 399 лв. с ДДС
· 8.9 см цветен тъчскрийн дисплей
· шест отделни мастила
· Ethernet свързаност

Повече технически подробности за новите WiFi модели на НР могат да се намерят и на официалната страница на компанията.
Източник: pcworld.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Случаен виц

Последни новини