Измачканите мъжки дрехи са на мода през лято 2009

Мъжката мода през лято 2009 няма да бъде кой-знае колко по-различна от тази през току-що завършилото лято, твърдят италианските експерти по стил. Повече конкретност, по-малко разкош и по-измачкани дрехи ще характеризират мъжкия гардероб догодина.

Нова форма в костюмите

Следвайки тенденциите, лансирани от американския дизайнер Том Форд, мъжките сака ще станат по-къси, стигайки малко под колана. Ръкавите им ще бъдат по-тесни, а формата - по-строга. И панталоните ще се скъсят и стеснят - крачолите им ще стигат над глезените.

Бермуди

Мнозина се чудят дали дизайнерите ще успеят да убедят мъжете през следващото лято да ходят по бермуди на работа. Шортите над коляното също ще са на мода.

Мокасини

Настъпва краят на сандалите. На мода са класическите мокасини. По-смелите могат да ги носят и в двуцветен вариант.

Техно-материи

По улиците и в офисите ще се виждат единствено планини от сака, направени от техно-материи.

Ефектът „смачкано"

Луксът шества навсякъде, въпреки кризата, но той ще бъде „маскиран". На мода ще бъдат фалшивите употребявани дрехи или дрехите, изглеждащи така, сякаш сте прекарали току-що бурна нощ. Костюмите и саката ще бъдат изкусно измачкани. Те обаче са направени от суперплатове, които се запазват перфектно въпреки опитите да бъдат унищожени от мачкане.

Синьото

Стига вече с това черно. Синьото е абсолютен господар в дневните мъжки костюми.

Дънковият плат

Връща се дънковият плат в два варианта. Първият е този при костюмите със сако и панталон. Вторият е вечерният - става въпрос за луксозни дънки с щампи от цветя в жълто, тюркоазено, зелено.

Спортна висша мода

На мода са класическите сака, но направени от спортни материи като jersey и felpa. Ще се носят и т.нар. trainer pants, или панталоните от анцуга, но направени от материи като за класически костюми.

Не-цветове

На мода са три неярки цвята - сив, бял и т.нар. „телесен". Тайната е обаче в умелото им омесване. За да се види как може да стане това, е достатъчно да се гледат ревютата на DellAcqua, Prada и Calvin Klein.
Източник: prontosofia.com

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини