Спонсорират с 1,5 милиона евро нудизма

Северната италианска област Пиемонт (с център Торино) ще отдели 1,5 милиона евро за изграждане на структури за нудисти. Областта е известна с красивите си езера, където ще бъдат реализирани къмпинги и сауни за нудисти. Инициатори на проекта са местните представители в регионалното ръководство на Демократическата партия.

„Областта ще създаде необходимите условия, за да гарантира възможността да се практикува натуралният туризъм, с цел да се поддържа здравословния живот на открито, който включва и нудизма като форма за развитие на физическото и моралното здраве", се казва в проекта.

Той предвижда разпределянето на 1,5 милиона евро в рамките на три години за построяването на къмпинги, хотели, басейни и сауни за нудисти.

Единствената област в Италия, където съществуват необходимите законови условия за практикуване на нудизма, е Емилия Романя. Тя е известна с просторните си плажове на Адриатическо море.

Председателят на областното събрание на Пиемонт Давиде Гарильо обаче отказа да подпише проекта. „Според мен това не е приоритет на Пиемонт сега", каза той пред вестник „Кориере дела сера".

„Новата норма ще помогне за това, да се разделят зоните за нудисти от останалите, с цел да се избегне смесването на нудистите с другите летовници. Мисля си и за 500-те хиляди нудисти, които всяка година отиват в Гърция, Хърватия или Франция. Те са добавена стойност в туризма, тъй като харчат доста и следват философия, в която се демонстрира респект към природата. Пиемонт може да ги привлече", казва инициаторът на проекта Гарильо.

Седалището на италианската Федерация на нудистите се намира в Торино. Неин шеф е Джанфранко Риболци, бивш зам.-директор на Фиат. Като оазис на нудизма се смята клубът Le Betulle, на 20 км от Торино, където всяко лято се провеждат и международни спортни състезания за нудисти.

Източник: prontosofia.com

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини