Вързаха дете с въже за печка в детската градина

Шестгодишно дете е било връзвано в детската градина в разградското село Сеслав.
Сигналът за инцидента беше подаден в bTV от майката на момчето. Родителите са подали жалба в общинската дирекция по образованието, но от там не е назначена проверка.
Малкият Гьоксел посещава детската градина от три години. Проблеми не е имало до злополучния вторник. Майката разбира за случая от съседка, която прибира детето си на обяд от забавачката. "Комшийката ми вика: "Лельо, излез, твоето дете е вързано. Отидох да видя. Госпожата казва, че няма такова нещо. Но малкият ми разказа и сега не иска да ходи на училище, страхува се, че ще го бият".
Детската градина в селото "Щастливо детство" се посещава от 60 деца. Учителката на Гьоксел обясни, че момчето е много буйно и за да не пречи на урока го изпратила в групата на най-малките. "Лелята искала да го стресне, казала му, че ако не слуша, ще му върже ръцете с въженце за скачане", обяснява Ренгинар Рамаданова, учител на група "Пеперуда".
"Поседя малко при мене, обеща ми, че ще слуша и го върнах в групата", каза Имрен Себатиева, лелка в градината. "Вие защо не подавате жалба при мен, ами се обаждате на bTV, недоволства срещу родителите директорката Нериман Шабан. - Никакво насилие не е оказвано на детето, тук работят само квалифицирани специалисти".
От Общинския отдел "Образование" отказаха информация по случая. Въпреки подадената от бащата на момчето жалба проверка не е назначена.
Източник: dir.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини