Петков (Драшков) vs. Станишев (Сертов)

Вестник "Сега" съобщи, че скандалът в Държавната агенция по сигурност се е прехвърлил в социалистическата партия.

Ден след уволнението на зам.-шефа на ДАНС ген. Иван Драшков бившият вътрешен министър Румен Петков намекна за оставка на соцлидера Сергей Станишев. Заедно с това Петков защити Драшков.

Реакцията му потвърди предположенията, че скандалите в ДАНС са резултат от сблъсък между два лагера - на Петков (Драшков) срещу Станишев (Сертов).

Никой от БСП обаче не пожела да коментира причините за битката, която навлезе в нова фаза след уволнението на Драшков. Станишев отрече да има конфликт в партията.

Румен Петков нарече отстраняването на зам.-шефа на ДАНС "груба грешка" и предрече вълна от оставки в службата.

Има хора в агенцията, които няма да приемат отстраняването му и ще направят почтения избор в случая, но този почтен избор няма да е в полза на държавата, предупреди Петков.

Според него срещу зам.-шефа на ДАНС се е провела режисирана кампания и генералът нямал отношение към сайта "Опасните".

На въпрос дали ще настоява за оставка на соцлидера, Петков отговори, че има сериозни въпроси, които не са за коментар в медиите.

Той обеща да постави тези въпроси много преди конгреса на БСП.

Думите му предизвикаха смут в редиците на червените депутати. Според негови колеги Румен Петков се канел да поиска оставката на Сергей Станишев още идния вторник на заседанието на ръководството.

Соцлидерът обаче щял да го прикани сам да напусне, ако е недоволен от политиката на партията.

Червени депутати обясниха, че Петков е самотник в партията и никой няма да подкрепи атаките му срещу Станишев.

БСП не се нуждае от вътрешни борби или колизии, от които няма нужда като политическа партия, и не това очакват членовете й, заяви премиерът. Той изтъкна, че соцпартията няма да подкрепи вътрешни разделения.
Източник: kafene.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини