Задържаха финансиста на Маргините

При операция на територията на София, осъществена съвместно с Върховна касационна прокуратура (ВКП), Софийска градска прокуратура (СГП), Дирекция "Противодействие на организираната и тежката престъпност" (ДПОТП) към Главна дирекция "Криминална полиция" на МВР днес беше задържан финансистът на Красимир и Николай Маринови - Маргините - Иван Иванов.

При акцията бе задържана и 54-годишната Милена Василева, която се смята за приближена до Маргините. Друг човек от кръга на братята - Христо Халваджиев, известен с прякора "Халвата", бе призован за разпит.

По време на операцията бе извършено претърсване и изземване в офиса на Иван Иванов. При претърсването са иззети парични средства на стойност над 120 000 лева.


В следствие на акцията Софийска градска прокуратура повдигна обвинение на Иван Иванов и Милена Василева. Обвиненията са за участие в организирана престъпна група и данъчни престъпления. На двамата е взета мярка „задържане под стража" за срок от 72 часа.

Прокуратурата и Дирекция "Противодействие на организираната и тежката престъпност" са работили повече от година по разкриването, документирането и пресичането на престъпната дейност на организираната група.

Воденото разследване не е било осуетено, въпреки изтичането на информация за разработката през месец ноември м.г., което доведе до широко огласените сътресения във висшето ръководство на МВР.
Източник: club.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини