Полицаи охраняват съветник от ДПС във Варненската болница

В пълна тайна се пази лечението на общинския съветник от ДПС във Варна и собственик на ФК "Спартак"-Варна Иван Славков.

Все още не е ясно и дали срещу него има досъдебно производство. По думите на адвоката му Бранимир Балачев, Прокуратурата е излязла със становище, че на настоящия етап не желае да разпитва Славков. Адвокатът, обаче, не е информиран защо полицаи пазят болничната стая на общинския съветник.

В момента Славков е в МБАЛ "Св. Анна" в морската столица. По думи на хора, работещи в лечебното заведение, бизнесменът е приет във втора хирургия вчера.

Тази сутрин пред стая № 6, където лежи Славков, е имало шестима полицаи. Никоя от сестрите не знае подробности за състоянието на пациента. Няма дело, в което да са упоменати дата и час на приемане на болния, както и каквато и да е информация за за това от какво го лекуват. На медицинските сестри се казва само кога трябва да му се правят вливания.

Според източници от самата болница Славков е постъпил в МБАЛ "Св. Анна", след като в клиника в Турция му е извършена лапароскопска операция на жлъчката.

Пред стаята, в която лежи Иван Славков, непрекъснато има полицейска охрана. Не се допускат никакви външни лица, като опитите им да припарят до коридора, който води до стаята на Славков, биват осуетявани още в началото.

Иван Славков се е прибрал в София със самолет от Турция. Вчера той е летял до Варна. Кацайки във Варна е получил криза и в момента е на лечение в МБАЛ "Св. Анна". От Окръжна прокуратура във Варна са поискали експертиза, която да удостовери състоянието му.

Според Бранимир Балачев, адвокат на Иван Славков действията на прокуратурата приличат на ПР-акция и не отчитат тежкото здравословно състояние на общинския съветник.

Директорът на ОДП-Варна комисар Димитър Димитров отказа коментар с думите: "Не коментирам. Този момент е неподходящ за коментари".




На 9 септември тази година на стадион "Спартак" във Варна и на други обществени места в морската столица бе извършена полицейска акция срещу разпространението на наркотици и бяха задържани 8 души. Тогава прес-аташето на ФК "Спартак" Силвия Николова заяви, че "няма информация за целите на акцията, а ръководителят на футболния клуб и общински съветник Иван Славков не е в страната".

Седмица преди тази акция във Варна бе арестуван общинският съветник и съдържател на клубове във Варна Веселин Данов.

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини