Бащата на Емин: Разстреляли са го!

Бащата на Ахмед Емин заяви, че е отчаян, защото синът му не e бил алчен човек и не е участвал в далавери.
"Не вярвам, че синът ми се е самоубил... Безвиновен човек – разстреляха го", заяви бащата Емин Хюсеин пред БНТ. "Дума да не става. Какво е направил, че да се самоубие. Той не беше алчен човек. Не участваше в далавери", категоричен е бащата.
„От начало, комшиите ми казаха, че бил направил катастрофа и бил в кома, а то се оказа, че бил убит. Двеста процента съм сигурен, че момчето ми не може да направи такова нещо" – каза през сълзи Емин Хюхеинов, баща на Ахмед Емин и отхвърли версията за самоубийство, предаде БГНЕС. С очите си да видя, няма да повярвам, че се е самоубил" – каза Мехмед Сюлейман, вуйчо на Емин. Според него само „тези горе" знаят какво се е случило. „Всички са много привързани към него и много го уважават. Никой не вярва, че се е самоубил. Всички мислят, че става въпрос за убийство" - каза Хасан Мустафа, кмет на Козица, родното село на Емин.
Междувременно лидерът на ДПС Ахмед Доган не отиде на конгреса на НДСВ заради случилата се трагедия.
Депутатът от ДПС Ахмед Юсеин заяви пред радио "Фокус - Пазарджик", че личен мотив за самоубийството на Емин е малко вероятен, тъй като той е имал семейство с три малки деца, в което е живеел спокойно, без скандали. По думите му самият Емин е бил спокоен, тих, скромен и затворен човек.
По повод събитията непосредствено преди самоубийството на Емин, Ахмед Юсеин коментира, че вчера Ахмед Емин не се е срещал с Доган. "Той е чакал Доган, но не е успял да се срещне с него. Обадил му се е, но Доган е обяснил, че довършва последната част от изказването си, подготвяно за конгреса на НДСВ. Емин е останал да чака долу и след това го е направил, не знаем защо", заяви Юсеин, цитиран от BPost.
Всички сме много разтърсени от новината за смъртата на началника на политиеския кабинет на ДПС Ахмед Емин. Това коментира в Разград евродепутатът Метин Казак, предаде БЛИЦ. Не знам нито мотивите, нито точно по какъв начин е станало, тепърва ще се изясни. Това е един много трагичен инцидент, допълни той. Ахмед Емин беше много уважаван и като човек и като организатор в ДПС, посочи Метин Казак. Видях го предния ден, беше весел и спокоен, каза още той.
Поклонението и сбогуването с тленните останки на Ахмед Емин ще бъде в неделя около 14.00 часа в родния му дом в с. Козица, община Попово, област Търговище, съобщиха от пресцентъра на ДПС.
"Нелепо ни напусна колегата Ахмед Емин - началник на кабинета на председателя на ДПС. Ще го помним с изключителната му скромност, такт и внимателно отношение към всеки, със струящия жив хумор и отговорността, която влагаше в работата си", се посочва в съобщението, цитирано от БТА.
Ахмед Емин Хюсеин е роден на 24 юли 1962 г. На местните избори, проведени на 29 ноември 1995 г. е избран за кмет на село Козица. През последните пет години е несменяем началник на кабинета на лидера на ДПС Ахмед Доган. Емин е дипломиран юрист. Има три деца - един син Ясин и две дъщери Фелиз и Елив.

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини