Слънчевите знаци под пара

Овен
Изглежда нищо не може да ги обезпокои повече от липсата на дисциплина, лоялност и приличие. Но Овните са известни и с това, че лесно се разяряват, когато ги предизвикат. Онези, които са изпитвали върху себе си гнева на Овен, знаят, че ако този знак не бъде успокоен може да се стигне до насилие. Но в случай че опонентът запази спокойствие и не реагира на избухванията им, Овните бързо се укротяват. Те са и първите, които ще се извинят, а така по-лесно ще им простите. Рядко проявяват злопаметност.

Телец
В общи линии мълчаливци, владещи емоциите си. Трудно е да се предвиди какво би ги разстроило, затова когато все пак изпуснат нервите си, хората не знаят как да реагират. Характерът им е като на разярен бик и всеки, който се опита да ги успокои, ще отнесе люта вербална атака. По принцип се разстройват, когато са загрижени или ги обвинят, че са постъпили неправилно. Не обичат да им припомнят грешки, които са направили в миналото. Възможно е да проявят и голяма отмъстителност, ако бъдат сериозно предизвикани.

Близнаци
Известни с приветливото си и дружелюбно настроение, но веселият им характер лесно се поддава на гнева. Всъщност е добре да са наблизо, когато се разиграе грозна сцена, защото могат да сдобрят враждуващите страни доста дипломатично. Когато обаче загубят наистина спокойствието си, са склонни да се развикат, без да се вслушват в разума. В словесните двубои винаги трябва да имат последната дума. Капацитетът им да спорят агресивно се равнява само на съблазнителния им чар. Почти никога не стигат до физическа саморазправа.

Рак
Като се има предвид колко загрижени, очарователни и мили са Раците и че не обичат неприятните сцени, още по-малко пък са склонни си ги предизвикат сами. Изключително толерантни са и рядко някой успява да ги провокира да избухнат. В случай че все пак се намери кой да се опита да им създаде неприятности без причина, Райците най-вероятно ще си тръгнат мълчаливо. Но това не означава, че не се гневят. Когато са ядосани, в усилието си да овладеят емоциите, които ги връхлитат, се разтреперват, дланите им се изпотяват, а понякога не успяват да намерят точните думи и заекват или просто мърморят несвързани думи. Лесно се разплакват, а противникът им се трогва от невинността, която излъчват. Често дори им искат извинение.

Лъв
Ако някой изобщо владее напълно емоциите си, това е Царят. Но освен това може да бъде описан и като неотстъпчив, студен и незаинтересован. Лъвовете са известни с липсата на спонтанност, но в действителност просто не се интересуват от чуждото мнение. Не обичат да правят сцени и не биха приели покана за парти, на което подозират, че ще има непокорни хора. Но самото им присъствие изглежда като предизвикателство за някои, така че ако се избегнат неприятните сцени Лъвовете се радват, че все пак ги оставят необезпокоени. Когато са ядосани е възможно да се изказват критично и да унижат опонента си, което ще създаде напрежение между тях завинаги.

Дева
Повечето от Девите са внимателни хора и владеят напълно емоциите си, но онези, които се поддават на гнева, могат да се разярят доста. Когато изпаднат в гняв, те крещят и като едното нищо често чупят предмети, които са им под ръка. Възможно е дори да наранят себе си, като удрят по плота на стъклена маса или по стените. Истината е, че Девата не бива да влиза в спорове, защото обикновено губи. Има чувството, че другите я обвиняват и не уважават мнението й. Когато ги наранят, Девите са способни да таят злоба завинаги.

Везни
Някой казвал ли ви е, че сте чаровниците на Зодиака? Вярно е. Рядко ще видите ядосани или гневни представители на Везни. Внимават много за имиджа си и вярват, че гневът разваля впечатленията за характера им. Освен това мислят, че са над подобни неща. Но почакайте, докато изпаднат в самодоволно настроение. Семейството и близките им са добре запознати с него. Гневът на Везната е несравним с гнева, на който и да било друг зодиакален знак, а най-лошото е, че съумява напълно да го оправдае. По-скоро заядливи, отколкото физически агресивни, макар че когато се наложи...

Скорпион
Разбира се, че Скорпионът не губи хладнокръвие, но самото им поведение излъчва арогантност и гордост, както и пълно пренебрежение към по-низшите смъртни. Според някои хора почти винаги Скорпионът е на ръба на избухването и само чака някой умник да изрази мнението си, за да го постави на място. Подбира внимателно приятелите си и не понася престорените хора. Обикновено атакува словесно с тихо съскане, но когато крещи гласът му става писклив и пронизителен, а казват, че не обичал да привличате внимание към себе си... Когато е разстроен, Скорпионът се ядосва повече на себе си, че е проявил слабост, защото последното нещо, което иска, е да няма контрол.

Стрелец
Известен като неособено чувствителен и не владещ напълно емоциите си. Бързо се ядосва и другите се удивяват колко може да се разяри, когато го провокират. Всъщност, когато е ядосан, Стрелецът си "глътва" езика и овладява гнева си, докато чака другия да се успокои. След това се обосновава и убеждава отстрещния много внимателно, че цялата работа е била просто грешка или дори шега. Като едното нищо Стрелецът е способен изцяло да скъса отношенията си с някого, най-вече, когато е бил разочарован от него.

Козирог
Малко хора биха повярвали, че изключително практичен и материалистичен човек като Козирога е способен на чувствителност и истински емоции. Този знак излъчва твърдост, но всъщност е много чувствителен, черта, която успешно крие от другите. Може да се гневи на нещо, но няма да издаде чувствата си. Има обаче и случаи, в които не може да прикрие гнева си. При подобни обстоятелства е възможно да крещи, повече разстроен от ситуацията, отколкото заради яда си към определен човек. Козирожките изблиците могат да шокират околните и да ги накарат да се чувстват виновни.

Водолей
Благородни и мили, и не обичат да губят контрол над емоциите си. Много рядко се ядосват. В случай на спорове действат като умиротворител, общо взето смятат целия свят за приятел. Винаги се стремят да са безупречни и да не нагрубят никого с поведението и отношението си, но ако са дори и малко неразбрани, могат да дадат воля на гнева си. В такива случаи се разкрещяват и си излизат. Не забравят лесно подобни случки и таят горчивина дълго време. С години могат да не обръщат внимание на страната, с която са имали скандал, но рано или късно отношенията им се "оправят". Водолеят рядко има врагове.

Риби
Единственият знак, за който може да се каже, че изглежда дори по-привлекателен, когато се ядоса. Винаги внимават за чувствата на другите и рядко ще наранят някого целенасочено. Но когато околните нараняват тях, нещата се преобръщат в лоша посока. Крещят и използвате силни думи, с които разтърсват всичко и всички наоколо. Творческото им въображение се вихри най-добре, когато са ядосани, а имат и склонност да драматизират. Когато са разстроени, не се вслушват в разума и искат да ги оставят намира. Щом обаче се успокоят, се разкайват дълбоко и търсят прошка. Почти никой никой не може да им се сърди дълго.

Източник: izvesten.com

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини