Два бронзови медала за клуб "Спартак" от държавното пъревнсто по бокс

Нови медали завоювоха от Държавното-лично отборно първенство по бокс представители на тукашния клуб "Спартак". От надпреварата, провела се в Русе от 8 до 12 юни с бронзови медали се завърнаха Здравко Нанков и Петьо Димов. 

Останалите двама представители на клуба не успяха да заемат призови места. Георги Петров, който е носител на първия медал за школата в Димитровград преди два месеца, загуби от представител на домакините с 2 на 1 съдийски гласа. Другият димитровградчанин в състезанието - Габриел Хаджитенев е бил дисквалифициран заради теглото си.

От боксов клуб "Спартак" коментираха, че са много доволни от представянето на своите възпитаници. Според тях обаче, затова, че са един от младите клубове в България, са били ощетени на държавния шампионат.

 В края на април на републиканство първенство в Сливен Георги Петров завоюва първият златен медал и постави началото на историята на бокса в града, припомниха от клуба. Категорични са, че дължат успехите на упоритата работа на треньорите и децата, както и на спонсорите и приятелите на този спорт в Димитровград.

Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини