"Хубостта българска" показва преподавателка от Димитровград в първа изложба

Първа самостоятелна изложба "Хубостта българска" откри тази вечер в зала "Асен Крайшников" до КДК дивмитровградчанката Невена Димитрова.В 20 творби от пастел тя показва красотата на българката и красотата на народната носия. Невена е преподавател в ОУ "Ал.Константинов", танцува народни танци и от малка рисува. При откриването на изложбата тя бе облечена с народна носия, заедно със семейството си.

"Благодря, че ме уважихте с присъствието си. Исках да споделеля това, което правя със сърцето си и да покажа красотата на българсата, която е уникална", сподели развълнувано Невена. За нейната първа творческа изява говори председателят на КДК Гроздан Грозев.

Много приятели и колеги на Невена, почитатели на нейното творчество уважиха откриването.Тя разказа, че освен българската хубост, иска да подчертае и красотата на българската народна носия.Според нея, трябва в днешно време да съхраняваме бълг.фолклор и народно творчество.

До 3 юли може да бъде на разположение изложбата в зала "Асен Крайшников". Авторката издаде, че за Цветница идната година подготвя втора своя изложба. Още снимки - разгледайте на Фейсбук страницата ни!

Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Aa
    aaa
    1 0
    00:07, 17 юни 2016
    прекрасни рисунки,а още по-прекрасна жена.
Последни новини