10,5 заплати при пенсия на учител от 1 януари 2017 г. Преглед на печата

"24 Часа":

10,5 заплати при пенсия на учител от 1 януари 2017 г.


Всички ще работим за 10% увеличение на работните заплати на учителите от 1 януари 2017 г. От 1 август 2016 г. обезщетението при пенсиониране ще се увеличи на 10 работни заплати, от 1 януари 2017 г. - 10 заплати и половина, което е над определеното в закона. Одобрено е допълнително заплащане за класен по 30 лв. от 2017 г.

Това обяви вицепремиерът и министър на образованието Меглена Кунева на събора “Мисия учител”. 12 000 учители от цялата страна пристигнаха за него в зала “Арена Армеец” в неделя. Според Кунева заплатите на 100 000 учители са структуроопределяща политика в държавния бюджет и спекулации на тази тема не може да се правят.

Концесия.

"Труд":

Процедурата за концесия на летище София е спряна 
 
Процедурата за концесия на летище София е спряна. От Министерството на транспорта уточняват, че причина за това е подадена жалба в Комисията за защита на конкуренцията, предаде БНР.

Както стана ясно преди дни, жалбата е от саудитско-кувейтското обединение МАК/АДМАК, изградило новата писта на летището. Дружеството води съдебен спор с "Летище София" за неплатени суми по неустойки.

Решението за концесия беше обнародвано на 2 юни.

Правителството възнамеряваше на даде софийското летище на концесия за 35 години, като новият стопанин плати 1 милиард и 200 милиона лева на държавата.

Скандал.

"Монитор":

Разпопван БГ свещеник цъфна на събора в Крит

Разпопван наш архимандрит цъфна на Всеправославния събор в Крит въпреки категоричния отказ на Българската православна църква да участва във форума. Това стана ясно от публикация на самия самозванец в социалните мрежи, където на снимка се пъчи с бадж от събора.

Става въпрос за архимандрит Харалампи Ничев от Видинска епархия, посочи пред Агенция Монитор и главният секретар на Светия синод отец Герасим.

Преди четири години Харалампи, който по онова време беше игумен на Добридолския манастир,

беше низвергнат от сан, което означава разпопен.

Oтличие след трагедията. 

"Дума":

Бронз за грациите

Ансамбълът на България заслужи бронзов медал на финалите на обръчи и бухалки на европейското по художествена гимнастика в Холон, Израел. Момичетата на Ина Ананиева бяха оценени с 18,183 т. за изпълнението си. Те излязоха в състав Михаела Маевска, Ренета Камберова, Цветелина Найденова, Христиана Тодорова и резервата Любомира Казанова. Възпитаничките на Ина Ананиева се представиха отлично въпреки напрежението след трагедията със съотборничката им Цветелина Стоянова, която е в тежко състояние в "Пирогов" след падане от шестия етаж миналата седмица. Златото в този финал заслужиха домакините от Израел с 18,316 т., пред Испания с 18,233 т.
На финала на пет ленти българките се наредиха четвърти с 18,066 т., като останаха на косъм от бронза. Златото взе Беларус с 18,516, пред Израел с 18,400 и Испания с 18,133. Ансамбълът на Русия претърпя провал в този финал и завърши едва на пето място със 18,933.
 

Удавници. 

"Сега":

Двама младежи се удавиха в Слънчев бряг

Двама младежи са се удавили в района на Северния плаж в Слънчев бряг, съобщиха от пресцентъра на ОДМВР - Бургас. Около 11.07 часа в полицията в Несебър е получено съобщение, че на Северния плаж е изплувало тялото на младеж. Минути по-късно идва съобщение и за второ тяло, изплувало в морето на почти същото място. Установено е, че загиналите са младежи на 19 и 20 г. от София, които пристигнали с трима свои приятели в курорта около 3 часа снощи. По думите на тримата, групата решила да се разходи и да се изкъпе в морето, преди да се нанесе в хотела. Вероятно мъртвото вълнение, излязло преди няколко часа,е причина за удавянето на двамата софиянци.

Източник: news.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (2)

  • 1
    Въ
    въпрос с повишена трудност
    0 0
    10:43, 20 юни 2016
    Защо не изравните учителите с полицаите по заплащането на обезщетението за пенсиониране?На едните се намали от 20 на 12 дайте и на учителите 12 и на всички които са държавни служители и на всичщи работници и служители нали всички са равни и обезщетенията следва да са такива. Да не би труда на миньора или на шивачките да е по- лек. Ама техния труд се вижда, а на учителите не - двойкаджиите и невъзпитаните деца край нямат .
  • 2
    Ен
    ЕНДЕЛКО -ПЪРДЕЛКО
    0 0
    12:55, 20 юни 2016
    Абсолютен цирк Кунева обещава вдигане заплатите на учителите а Бойко казва НЯМА ПАРИ Тия днамата не уточняват ли нещата или всеки си дрънка на поразия СМЕШНИЦИ или по скоро ----ДЕМОКРАТИ
Последни новини