Роналдо пропусна дузпа и остави Португалия без победа на Евро 2016

Изображение 1 от 4

    Португалия не успя да спечели и втория си мач на европейското първенство във Франция.

    След като в първия кръг направи 1:1 с дебютанта Исландия, този път тимът на Фернандо Сантош завърши при нулево равенство с Австрия.

    Кристиано Роналдо имаше възможност да донесе трите точки на Португалия, но пропусна дузпа в 79-ата минута.

    Както и в предишния мач, португалските футболисти имаха куп чисти голови положения. Пропуските на Роналдо и Нани, добрите намеси на вратаря Роберт Алмер и гредите обаче донесоха първа точка на Австрия.

    По този начин големият фаворит в група F е изправен пред опасността да отпадне, ако не спечели последния си мач срещу Унгария. Австрия също трябва да търси задължителен успех срещу Исландия, която направи две равенства в първите си два мача.

    Австрийците имаха страхотна ранна възможност да шокират Роналдо и компания. Още в третата минута Марсел Сабитцер достави перфектно центриране за Мартин Харник, но нападателят на "Щутгарт" стреля неточно с глава на три метра от голлинията.

    След това австрийците се прибраха дълбоко в своята половина, а Португалия наложи натиск и започна да създава добри положения пред Алмер. В шестата минути след опит за удар топката рикошира в бранител и стигна до Нани, който на метър пред вратарското поле стреля с глава над вратата.

    В 12-ата минута бившият играч на "Манчестър юнайтед" не успя да преодолее вратаря Алмер, останал очи в очи с него. Последва разбъркване и далечен изстрел на Виейриня, но австрийският страж отново се намеси много добре.

    В 22-ата минута Роналдо направи първия си голям пропуск в мача. Рафаел Гереро се откъсна отляво след двойно подаване и центрира по земя към голмайстора на "Реал" (Мадрид), който стреля с десния крак покрай близката греда.

    В 29-ата минута и гредата попречи на Португалия след удар с глава на Нани, а при последвалия далечен изстрел на Жоао Моутиньо топката премина малко над вратата.

    В 37-ата минута Рикардо Куарешма свали топката с глава към Роналдо, който се измъкна зад защитата, но стреля слабо в ръцете на вратаря.

    След почивката ситуацията на терена не се промени. В 55-ата минута Алмер отново отказа Роналдо, а малко по-късно звездата на "Реал" стреля неточно с глава.

    След това австрийците започнаха все по-рядко да допускат чисти положения пред Алмер. В 78-ата минута обаче Мартин Хинтерегер задържа Роналдо в наказателното поле и Никола Рицоли отсъди дузпа. Трикратният носител на "Златната топка" обаче не се възползва, пращайки топката в лявата греда.

    Шест минути по-късно Роналдо най-после успя да прати топката във вратата, но попадението правилно беше отменено заради засада.

    Източник: dnevnik.bg

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Видеа по темата

    Последни новини