Експерт: В Турция има терористичен бумеранг срещу Ердоган

Носенето на бурки е признак, че тези хора се подчиняват на политическия ислям, който няма нищо общо с Корана

Рискът за България от съществуването на отделни клетки на радикален ислям съществува. Но българските турци са традиционни мюсюлмани и трудно се поддават. Повече се поддават на радикализиращите влияния цигани и българомохамедани. Ние не сме напълно неоязвими от тези тенденции. Въпреки това ние сме в по-добра ситуация. Така експертът Алек Алексиев коментира голямата тема за тероризма и мястото и ролята на радикалния ислям в съвременния свят.

Той посочи, че в пропагандата на Ислямска държава България фигурира като конкретна цел, защото тяхната теза е, че ако някога си бил част от ислямския свят, не може да бъдеш извън него. Но по исторически причини ние сме в по-добро състояние и ситуация, в сравнение с други територии на Балканите. Това обаче не значи, че не трябва да сме бдителни.

Що се отнася до бурките и забраната те да се носят на публични места, Алексиев обясни, че това е признак, че част от обществото се подчинява на политическия ислям, което няма нищо общо с учението на Корана.

Факт е, че има саудитски организации, които плащат на хората да носят бурки. Това е техния начин да култивират радикалния ислям. И това се прави изключително сред най-бедното мюсюлманско население. По-опасното у нас е, че нашето мохамеданско вероизповедание се води от чужди сили – от Дианета в Турция, което е недопустимо, подчерта Алексиев.

По думите му големият проблем сега е, че радикалният ислям се е превърнал вече в универсално явление, а в Западна Европа ежедневно се създават джихадисти.

В Турция минаха 20 000 джихадисти, но никой в Европа не обръщаше внимание защо Турция пуска тези джихадисти без да ги спре. Това което става в Турция е терористичен бумерант. Минали понеделник бе извършен атентат, за който тук никой не съобщи - ливанско християнско село беше нападнато от осем джихадисти, които се подпомагат от Ердоган. Турция е ислямизираща се държава, затова имаме бумеранга на радикалния ислям там. Това стана с идването на Ердоган, затова трудно може да се каже, че не е ислямски диктатори, там вече няма демокрация. Когато това се позволява и Европа не прави нищо, за да го спре. Дори се поддаде на шантажа на Ердоган. Сега се мъчи да спре това с обещания, че ще даде на Турция безвизово пътуване и пари, ако Ердоган спира ислямистите – това е задънена улица, а не решение на проблема, категоричен е експертът по радикален ислям.

Въпреки това той смята, че процесът е обратим, ако се обърне внимание на процесите на радикализиране на мюсюлманската диаспора в Европа и САЩ, кой и как се случва това. Тук изключително голяма е ролята на Саудитска Арабия, която е похарчила 4.5 млн., за да ги радикализира.

Шериатът се разпространява навсякъде – а това значи средновековно мракобесие – жените нямат права , насилието се разпространява навсякъде. Това повече не може да се търпи, предупреждава Алекс Алексиев.

Източник: http://www.faktor.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини