Десетки хиляди на манифестация в Пхенян приветстват вожда Ким

В Пхенян се е състояла многохилядна манифестация по повод избирането на Ким Чен-ун за председател на Държавния съвет на Северна Корея, съобщава ТАСС.

На централния площад "Ким Ир Сен" (кръстен на дядото на вожда и основател на комунистическата държава, бел. ред.) се събра висшата партийна номенклатура на Корейската трудова партия, държавни и военни висши чиновници, както и представители на силите за сигурност, на обществени организации, преподаватели и студенти.

Председателят на Президиума на Върховното народно събрание Ким Йон-нам заяви, че "избирането на Ким Чен-ун на висшия държавен пост е събитие с огромно историческо значение".

Той призова армията и народа на КНДР да се сплотят още по-тясно около своя вождза да постигнат окончателна победа, включително обединение на страната.

Участниците в манифестацията потвърдиха верността си към Ким Чен-ун, който заема повечето висши държавни и партийни постове.

Държавният съвет беше създаден на сесията на Върховното народно събрание на 29 юни, като замени Националния комитет за отбрана. Изборът на Ким Чен-ун за негов ръководител беше одобрен с единодушие от депутатите. Ким оглавява и въоръжените сили на КНДР, бидейки маршал.

Източник: news.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини