На о.Бали арестуваха Кирчо Руския от Бандата на чуковете за точене на карти

Българите Тома Келевски и Кирил Киров са арестувани за източване на банкови карти на остров Бали, съобщи електронното издание на в. „24 часа”.

Келевски бил арестуван и в Италия преди 9 г. за същото престъпление, а Кирил Киров - по прякор Руския, е подсъдим в България по т.нар. дело “Бандата на чуковете” за разпространение на дрога. Заедно с него следствени бяха Любо Чука, Камен Куката, Тони Застраховката и още 15 души от обкръжението на Христофорос Аманатидис-Таки.

Досега Руския не е разследван за източване на банкомати в България.

Арестът на Келевски и Киров е от 25 юни.

Тогава техници на банкомат започнали да работят по отстраняване на проблем с устройство за теглене на пари. Липсвал модем на банкомата. Преди това охранителните камери записали на мястото 2-ма мъже, които си тръгнали и се върнали 15 минути по-късно, когато монтирали обратно липсващата част на банкомата.

Техниците извикали полиция. След няколко часа българите се върнали до банкомата и били арестувани. Според местните власти Келевски и Киров са част от международна група за кражба на пари от банкомати.

Кирил Киров-Руския трябваше да се яви в спецсъда в четвъртък на делото “Бандата на чуковете”. Той е вторият член на групата, арестуван в чужбина.

През 2015 г. Михаил Димитров е задържан в Турция заради трафик на хероин и още не е върнат у нас.

Източник: news.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини