Лекарите най-често са проводник на корупция, полицаите са втори

Най-честият корупционен натиск в България е от лекари. На второ място са полицаите. Това заяви Тихомир Безлов от Центъра за изследване на демокрацията, визирайки данните от представено вчера (4 юли) проучване за нивото на корупция в България през миналата година.

По думите му се усеща спад при корупционния натиск от страна на полицаите. Безлов добави, че Румъния и Гърция са пред нас по политически натиск за разпределение на публични средства.

Завладяването обаче не се състои само от такъв натиск, добави експертът. Той даде пример с избора на нова КЗК и недопускането на „един човек, който разбираше от пазари”, визирайки икономиста Георги Ганев. Пред Нова телевизия Безлов добави, че пример за корупция е движението на цената на петрола и колко от маржина къде остава при продажбата на горива на дребно.  

 

Източник: http://www.actualno.com

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Vv
    VVs3
    1 0
    10:49, 5 юли 2016
    Следват примера на политиците, управленците и мафиотските структури. За 25 години забогатяха и масово спряха да се интересуват от професионализъм и човечност..Направиха така, че достойните и честни хора в тези професии да се срамуват от избора си. Жалко. Нещата трябва да се променят коренно, но дали има вола в парламента, пък и на други места, тъй като там се намират доста от "прегрешилите". Готови са да злепоставят всеки, който се опитва да направи нещо полезно и истинско. Носталгия, песимизъм и отчуждение мори хората по вина на тези, от които зависи промяната. Демокрацията е не само свобода, но и отговорност.
Последни новини