Общински съветник, макар и неграмотен

Айри Мурад е общински съветник от Реформаторския блок в Пловдив. 38-годишният политик се прочу с резултатите си от матурите – по български език 2,63, а по философия – 3,13. Въпреки отговорния си пост, оказва се, че Мурад на практика е неграмотен, предаде bTV. На въпроса дали не му е удобно от неграмотността, Мурад отговаря така: „Не, защото аз съм упорит човек и ще се науча.”

По думите му политиците трябва да не лъжат, да са отговорни и да са образовани. Според него отговарял на всички условия. Завършил е средно образование – макар и на възраст над 35 години и вечерно, и макар да му липсва матурата по български език.

Според обяснението му не чел достатъчно за изпита, но наесен щял да го вземе.

За философията казва, че е горд с оценката си, тъй като това бил по-труден предмет.

„Те са много и да кажа един, който е така по-... Един момент само.... Не мога да се сетя”, отговори на въпроса кой е любимият му философ.

Преди да се отдаде на политиката, бил ходжа. „Дърпа ме политиката и затова реших да участвам”, разказва Мурад.  

„Аз най-вече искам да помагам, защото има много проблеми в „Столипиново”. Обещах, че каквото зависи от мен в „Столипиново”, ще го оправим... Обещавам смело, да”, споделя пред камерата ни Мурад.

Мурад казва, че е роден в България и е българин с турски произход, но говори турски и се чувства турчин. Казва, че повечето хора в махалата били като него. „Ако сега сме 70 хиляди, след 10 години ще бъдем 80 хил. Защото много бързо се развиваме”.

Съпругата на Айри – Зейнеб, е на 28 години и не работи, тъй като Айри е против.

Аргументът: „Защото при нас е така. Искам да е вкъщи. Да е като домакиня... Така мислим. Жената е за вкъщи”. Зейнеб казва, че е доволна от живота си. Относно плановете им за почивка – нямало да е море, тъй като не можело да се носят бански.  

Всъщност Зейнеб е покрила главата си само преди две години. Мурад пък признава, че докъм 12-ата си година е бил християнин. Сега обаче ислямът бил на мода – както в квартала, така и в България, така и в света.

„Има време, когато носиш само дънки. После хвърляш дънките, носиш рокля. И аз така усещам, че сега е времето на исляма”, направи сравнение между модата на дрехите и модата в религиите той.  

Айри Мурад планира да завърши и висше образование. Съпругата му го вижда като лекар. Двамата заедно планират да имат дете. Докато им се роди ще се кандидатират за приемни родители.

Източник: http://fakti.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини