В БСП искат Манолова или Йотова за президент?

Жена ще е фаворитът на БСП за кандидат-президент. Това сочат предварителните проучвания на нагласите сред червените при старта на общинските събрания по места, които трябва да направят своите номинации.

Сред най-често спряганите и желани от социалистите имена са тези на омбудсмана Мая Манолова, на евродепутатката Илияна Йотова, за които се говори, че самите те имат амбиции за номинацията, както и това на лидерката Корнелия Нинова, пише 24 часа.

Нинова обаче вече заяви, че няма да се включи в надпреварата за “Дондуков” 2. И призова от нея да се откажат и лидерите на другите две партии, с които БСП ще преговаря за обща кандидатура - Георги Първанов от АБВ и Татяна Дончева от “Движение 21”.

Омбудсманът Мая Манолова се ползва с висок рейтинг не само сред червения електорат. От “Позитано” са категорични, че ако Манолова е името, тя няма да е партиен кандидат, защото това би свило подкрепата за нея. Затова е възможно омбудсманът да бъде издигната от неправителствени организации и подкрепена от червените.

Евродепутатката Илияна Йотова също е много популярна сред социалистите. Нейното име бе спрягано и за лидер на партията, но в последния момент тя се оттегли от надпревара с Нинова.

 

Източник: http://www.actualno.com

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини