13- годишен димитровградчанин спечели второ място в плувен маратон в Бургас

    Димитровградчанинът Благовест Стоилов спечели второ място в благотворителен плувен маратон, който се проведе вчера в Бургас. 35-те участници е трябвало да преплуват разстоянието от остров Света Анастасия до плажа на нос "Чукалята". Таксите за участие са били дарени на сдружение "Онкоболни и приятели" за дейностите им, свързани с оказване на психо-социална подкрепа на онкоболни и техни близки.

    Благовест, който е на 13 години и учи плуване в Спортното училище в Стара Загора е бил и най-малкият участник в маратона. За плувното състезание той се подготвя на басейн "Химик" повече от месец. Осмокласникът има мечта, за която ви разказахме преди време - да преплува Ламанша. Разчита на подкрепа и насоки от единствения българин, преминал с плуване разстоянието - Петър Стойчев.

    Следващата събота - 16 юли момчето ще вземе участие в плувен маратон в Созопол. Благовест и близките му се надяват на подкрепа от Общината за възможността да тренира редовно на басейн "Химик". Така момчето може да привлече и други желаещи да се занимават с този спорт, коментират близките му.

    Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини