Rainbow се събраха

Бившите членове на легендарната група "Rainbow" - Джо Лин Търнър, Тони Кери, Боби Рондинели и Грег Смит, заедно със сина на Ричи - Юрген Блекмор се събраха за създаването на нов проект под името "Over The Rainbow", съобщава сайтът Blabbermouth.net.

Вокалист на новата група ще бъде Джо Лин Търнър, Кери - пианист, Рондинели - барабанист, Смит - басист, а младият Блекмор е китарист, като баща си.

Той се е съгласил да участва в проекта след като видял огромният интерес, който предизвикала идеята за повторното събиране на легендарната група.

От разпадането на Rainbow през 1997 година, Ричи Блекмор пое трънливия път на музикант, отдал се на ренесансовата музика с любимата си Кендис Найт и основа проекта BLACKMORES NIGHT. В тази формация те изпълняват средновековни мадригали и друга подобна музика, а самият Ричи свири освен на китара, на бас, ударни, мандолина и лютня.

За милионите му фенове това е истинска загуба и те копнеят да чуят и видят отново на музикалната сцена истинските The Rainbow.

През своето съществуване The Rainbow имат издадени общо повече от 20 албума, последният от които "Stranger In Us All" 1995 г.

Новите OVER THE RAINBOW са:

Joe Lynn Turner ( в RAINBOW 1980-1984г.) - Vocals
Tony Carey ( в RAINBOW 1975-1978г.) - Keyboards
Bobby Rondinelli (в RAINBOW 1980-1983г.) - Drums
Greg Smith (в RAINBOW 1994-1997 г. ) - Bass
Jürgen "J.R." Blackmore - Guitar

Според Джо Лин Търнър младият Блекмор е "единственият логичен избор за китарист на Over The Rainbow. Аз познавам някои от неговите проекти от последните години. Той е наистина талантлив".


През феврури 2009 година Over The Rainbow тръгват на турне в Русия.
Още може да прочетете на :
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини