Димитровградски танцьори представиха българския фолклор в Италия

    В ХХII -ия Международен фолклорен фестивал „Сант`Анджело Романо“ в Италия взеха участие танцьорите от групи за хора "Тракия-2" към НЧ "Христо Ботев 1902". Те се завърнаха от международния форум с диплома, грамота и плакет, както и с множество покани да за участия в Анкара, Истанбул, Майорка и Рим.

    "Един от най-емоционалните моменти бе когато засвири българския национален химн. Горди и доволни сме от отличното си представяне", сподели Наташа Тянкова, ръководител на една от групите за народни хора към читалището.

    Във фолклорния фестивал са участвали девет групи от Истанбул, Измир, Анкара, Майорка, Италия, Испания и България. Димитровградските танцьори са били единствени представители на страната ни и града.

    Те са били аплодирани от многобройната публика, представяйки богатата си програма от танци от различните фолклорни области на страната.

    Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (4)

    • 1
      Ис
      ИстаМбулски танцьор
      6 -4
      15:55, 13 юли 2016
      Кой град точно е "Истамбул" и къде се намира той?!? Танцьорите, уж сте хора с претенции, ограмотете се малко преди да си пускате информацията от поредната екскурзийка. А Вие, журналистите прочитайте си материалите, които ви се пращат, преди да ги публикувате.
      ИстаМбул-смях.
    • 2
      Тр
      тракийско танцьорче
      1 -5
      18:53, 13 юли 2016
      Аман от хейтъри,за печатни грешки чувал ли си,а то... Виж коментара
    • 3
      Ис
      ИстаМбулски танцьор
      3 -2
      19:47, 13 юли 2016
      Тракийско танцьорче, печатна грешка е когато дума се сбърка веднъж, но когато една и съща грешка се повтаря няколко пъти, лъха на липса на елементарни знания и още по-ниска обща култура.А иначе съм съгласен с ИстаМбулското танцьорче, че всеки уважаващ се журналист е длъжен да си проверява материала преди да го пусне.Ще чакаме с нетърпение снимки от Истамбул .
    • 4
      Ис
      Истината
      5 0
      15:15, 14 юли 2016
      Уважаеми тракийци и истаМбулски танцьори и прочие позьори във фейсбук,
      да ви кажа една истина - че имате троянски кон между вас! Не се излагайте да ви четат хората простотиите, явно едни на други си завиждате в тези групи. Пък за медиите - те по презумция са виновни, айде със здраве :)

    Случаен виц

    Последни новини