Метла във Федералната служба за сигурност на Русия

Федералната служба за сигурност на Русия (ФСБ), която е наследник на съветското КГБ, е подвела под съдебна отговорност випусниците от академията, които се прочуха със скандалния кортеж с черни джипове Mercedes, съобщава РИА Новости.

Преди месец курсантите от ФСБ се разходиха из Москва с 30-тина джипове. Проявата им беше по случай завършването на обучението им и дипломирането им.

Освен това редица ръководители и преподаватели от ФСБ ще бъдат уволнени или понижени в длъжност, съобщават от ФСБ. Все още не е известна съдбата на началника на Академията генерал-полковник Виктор Остроухов.

Руското общество беше разтърсено от скандала ФСБwagen. На 21 юни абсолвентите от Академията на Федералната служба за сигурност (ФСБ) си организират над 3 часови показен кортеж из централните улици на Москва. В проявата участват близо трийсетина черни джипа Mercedes-Benz Gelandewagen. Столичани са потресени от проявената наглост от бъдещите служители на сигурността на Русия. Те показват арогантно, че за тях не важат правилата за движение.

Минувачи безпрепятствено снимат бъдещите руски шпиони, разузнавачи и секретни агенти. Записите са качени в социалните медии за споделяния. Това е жесток удар в сигурността на Русия.

Източник: http://fakti.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини