Шал прави човека невидим на снимки (видео)

Тъжна вест за папараците. Шалът е дизайнерски, но изобретението е на 28-годишния Саид Сидики. Освен модния му вид, аксесоарът тотално проваля мисията да бъде заснет собственика му. Просто на снимката остава само шалът, лицето и всичко останало изчезва. Изделието се казва просто ISHU, и цената му май не е шега работа, между 400 и 900 лв. приблизително, в зависимост от модела. Но материята си струва - тя е покрита с хиляди нанокристали, които отразяват светлината многократно, действайки на практика като светкавица на фотоапарат.

Шалът се разграбил светкавично. Отрудените хора в шоубизнеса  и някои от знаменитите звезди на американския футбол били видяни да го носят на публични места. Но присъствието им там не могло да бъде документирано, тъй като шалът неутрализира и видеокамерите.

Сред сдобилите се с  ISHU са Камерън Диас, DMX, Ник и Джо Джонас, но има и много други, според източници, следящи тайния живот на звездите...

Според създателя му, хората трябва да осъзнаят колко е важно личното пространство (на знаменитостите). "Всеки си има имидж онлайн и с шала ISHU хората си връщат контрола над личния си живот ", казва Сидики пред BuzzFeed. Младият индиец в момента  снове между Лондон и Амстердам заради своя нов разрастващ се бизнес.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини