Топъл обяд за 81 души от димитровградско

Кметът на Община Димитровград Иво Димов сключи договор с Агенцията за социално подпомагане, в качеството й на управляващ орган на Оперативна програма за храни и/или основно материално подпомагане, съфинансирана от Фонда за европейско подпомагане на най-нуждаещите се лица и стартира процедура за директно предоставяне на безвъзмездна финансова помощ за „Осигуряване на топъл обяд 2016”.

Обществената трапезария ще предоставя топъл обяд в работните дни от седмицата, в период от 20 юли до 30 септември 2016 г.  на следните целеви групи:

  • лица и семейства на месечно подпомагане по реда и условията на чл. 9 от Правилника за прилагане на Закона за социално подпомагане;

  • лица с доказана липса на доходи и близки, които да се грижат за тях, установено от Дирекция „Социално подпомагане“;

  • самотно живеещи лица и семейства, получаващи минимални пенсии - за осигурителен стаж и възраст; за инвалидност; наследствени пенсии; пенсии, несвързани с трудова дейност;

  • скитащи и бездомни деца и лица.

Храната ще се приготвя от Домашен социален патронаж. Раздаването става чрез разкритите на територията на Димитровград Клубове, на трудно подвижните лица – доставка до дома. Дейността обхваща 81 потребители, одобрени от Комисията с постоянен характер, назначена със Заповед на кмета на Община Димитровград. Хората, които ще обслужва трапезарията са от града и селата Добрич, Крум, Ябълково и Скобелево.

Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини