Първа копка на Язаки, очакваме Бойко Борисов, Божидар Лукарски, кметове, депутати и още...

На 28 юли (четвъртък) 2016г. предстои да бъде направена официалната първа копка на завода за асемблиране на кабелни инсталации за автомобилната индустрия на световния гигант „Yazaki Corporation“, представляван у нас от „Язаки България“. На събитието се очаква да присъстват:

Министър-председателят на Република България г-н Бойко Борисов

Министърът на икономиката г-н Божидар Лукарски

Кметът на община Димитровград г-н Иво Димов

Народните представители г-н Делян Добрев и г-жа Евгения Ангелова

Областният управител на Хасковска област г-н Станислав Дечев

Кметът на община Хасково г-н Добри Беливанов

Главният оперативен директор и член на Борда на директорите на „Язаки Европа“ г-н Уран Заман

Ръководителят на Бизнес единица в „Язаки Европа“ г-н Клаус Щеркер

Управителят на „Язаки България” г-жа Рома Будриене

Управителят на „Хоризонт-Иванов” г-н Борислав Иванов

Директорът „Бизнес развитие” на фирма „Хоризонт-Иванов” г-н Светослав Богалински

и дипломати

Целият терен е с площ близо 65 дка, като производството се предвижда да бъде разположено на около 30 хил. кв. м. Сградата е проектирана с нужните производствени и складови зони, помещения за сградна и техническа поддръжка, както и със съответните административни и битови помещения.

Инвеститор и основен строител на предприятието е плевенската компания „Хоризонт-Иванов“. Планираният пусков срок на завода е месец юли 2017 година.

Очакваната стойност на инвестицията с включеното оборудване за производството възлиза на 50 млн. евро. С реализирането на инвестицията се очаква да бъдат разкрити над 3000 работни места.

Язаки България“ е 100% собственост на японската Yazaki Corporation – глобален лидер в производството на автомобилни компоненти и оборудване, климатици и различни продукти свързани с екологията. Дейността на фирмата в България датира от 2006 г. и е свързана с производство на автомобилни кабелни инсталации, а основните клиенти са автомобилните производители Рено и Форд. Управител на „Язаки България“ ЕООД е г-жа Рома Будриене.

С двата си завода в Ямбол и Сливен, „Язаки България“ ЕООД е един от най-големите работодатели в Югоизточна България, като през 2016 г. служителите на фирмата са близо 5 000. До момента общите инвестиции на компанията надхвърлят 60 млн. евро.

Заводите на Язаки в Европа към този момент са 18, с повече от 30 000 служители.

Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини