Германският посланик в Анкара привикан, за да обясни защо е спряно изказване на Ердоган

Турция привика германския посланик в Анкара, за да даде обяснения защо властите в Германия не са позволили излъчването на живо на обръщение на Реджеп Тайип Ердоган по време на неделния митинг в подкрепа турския президент в Кьолн. 

Посланик Мартин Ердман е извикан в турското външно министерство, за да даде обяснения за забраната за живото излъчване, съобщава ДПА, като се позовава на дипломатически източници. 

Отношенията между Турция и Германия продължават да бъдат обтегнати, след като германския парламент прие миналия месец резолюция, с която призна арменския геноцид в Османската империя през 1912-1916 година. 

Близо 30 хил. души излязоха в неделя на протест в подкрепа на турския президент след неуспешния опит за преврат срещу него на 15 юли. Демонстрацията премина под мотото: "Да на демокрацията, не на преврата", допълва ДПА. В демонстрацията се включиха много турски политици, включително министърът на спорта. Събитието се охраняваше от 2 700 полицаи, на място са докарани и осем водни оръдия.

Кадри, разпространени в социалните мрежи, показват хора, скандиращи "Аллах е велик".

Турците в Германия са близо три милиона души, което ги прави най-голямото етническо малцинство в страната.

Източник: offnews.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини