Нулевоенергиен средиземноморски дом-мечта

Изображение 1 от 4

    Едно семейство в Барселона искало да има дом с прекрасна панорамна гледка към Средиземно море, който да е не само удобен, но напълно самодостатъчен. Изграденият специално за тях дом с нулево потребление на енергия “RM Passive House”, дело на Calderon Folch Sarsanedas, е формирана от няколко елегантни павилиона, свързани помежду си чрез централна дървена тераса. Цялата конструкция е направена така, че постига стандарта Passivhaus и има нулево потребление на енергия.

    Къщата, разположена в Испания, функционира като еднофамилно жилище, което осигурява уединение за всеки член от домакинството. С площ от 198 квадратни метра, тя радва с красива околност и прелестен изглед към Средиземно море. Целият й обем е разделен на няколко по-малки обема, които споделят обща дървена тераса.

    Основното предизвикателство било да се изработи нулевоенергийна сграда, която същевременно да осигурява и висока степен на комфорт за обитателите си. “RM Passive House” консумира изключително малки количества енергия, които си произвежда сама – от възобновяеми енергийни източници. Тя отговаря на строгия стандарт Passivhaus. Самото й изграждане се отличава с минимален отпечатък върху околната среда – благодарение на ефективните строителни системи и материали.

    Снимки: Calderon Folch Sarsanedas

    Източник: greentech.bg

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини