Един от стрелците по Митьо Очите излезе от ареста

Апелативният специализиран съд пусна от ареста Радослав Димитров – един от обвинените за стрелбата срещу Димитър Желязков в Слънчев бряг.

Митьо Очите бе прострелян с пет куршума в заведението "4 You" в морския курорт на 8 юни. При престрелката загина гардът му Александър Алексиев, а друг негов охранител бе ранен. Двама души - Георги Иванчев и Радослав Димитров са задържани и обвинени за опит за убийство на Желязков. 31-годишният Тодор Славов пък бе арестуван и му е повдигнато обвинение за убийството на Алексиев.

20 дни след стрелбата, по желание на близките му, Митьо Очите бе преместен за лечение в столичната болница "Софиямед". Той претърпя операция и все още се възстановява. Към момента състоянието  му е стабилно, съобщиха от болницата.  

Днес Апелативният специализиран съд измени мярката за неотклонение на Радослав Димитров от "задържане под стража" в "парична гаранция" в размер на 5000 лева, предаде БГНЕС.

26-годишният плевенчанин е в ареста от 16 юни. Адвокатите му посочиха пред съда, че той се е явявал доброволно пред разследващите на три пъти и още, че не са намерени барутни частици, няма и негово ДНК по нито едно от доказателствата, които са намерени на мястото на инцидента. 

Самият Радослав Димитров поиска от магистратите да го освободят.

"Не съм стрелял по никой, не съм участвал в организирана престъпна група, съдействал съм на полицията, не съм осъждан”, издекламира обвиняемият.

Спецсъдът промени мярката му за неотклонение, след като прецени, че няма опасност Радослав Димитров да се укрие или да извърши престъпление, ако излезе от ареста. 

Днешното определение е окончателно.

Източник: dir.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини