Русия с 3-часова хуманитарна пауза в Алепо

Руските сили ще преустановят военните действия в северния сирийски град Алепо за кратко, за да позволят доставянето на така нужната хуманитарна помощ, съобщава БиБиСи.

Всички руски военни действия трябва да бъдат прекратени между 10 и 13 часа, обяви вчера представител на военното министерство в Москва.

Не е ясно дали сирийските бунтовници също ще спрат огъня по време на тричасовия прозорец.

Но представители на ООН обявиха, че времето не е достатъчно, за да се помогне на толкова голяма група от хора. Според организацията нужни са около 48 часа, за да може камиони да доставят достатъчно помощ.

Продължават интензивните боеве между бунтовниците и сирийските правителствени сили в Алепо. Разпространява се информация за атака с токсичен газ в район, контролиран от опозицията. Лекари съобщиха, че четирима души са загинали, а много други са пострадали. Газът се смята, че е хлор, пуснат с варелна бомба.

По-рано лекари в източните райони на града, контролирани от бунтовниците, призоваха американския президент Барак Обама да помогне за предоставянето на хуманитарна помощ на 250 хиляди цивилни.

Източник: news.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини