Турски медии свързват ДПС с Гюлен. Преглед на печата

"Сега":

Турски медии свързват ДПС с Гюлен

Турски медии взеха на прицел ДПС, съобщи Нова тв. Няколко публикации в турския печат говорят за връзка на Движението за права и свободи с актуалния враг номер едно на официална Анкара Фетуллах Гюлен.
Най-подробно сегашните обвинения са развити във вестник „Бурса Шехир”. Под заглавие "ФЕТО изскочи от ДПС", изданието с очевидна проправителствена насоченост обяснява, че ДПС се наблюдава за връзки с Гюлен. Цитират се активисти на движението, които според публикацията се радвали на опита за преврат в Турция със статуси във Facebook.
Разказва се още, че кметовете на ДПС активно работели с вестник „Заман”, който Турция смята за част от мрежата на Гюлен. 

Избори. 

"Дума":

Манолова се отказа да бъде кандидат за президент от БСП

Омбудсманът Мая Манолова се отказа от президентската надпревара, стана ясно от нейно писмо разпространено до медиите. Мотивите на Манолова са "предрешено съревнование, в което правилата са нарушени от тези, които ги предложиха, а принципните позиции са подменени от задкулисни договорки". 

"Създаде се усещане, че съревнованието не е по идеи, а по интриги. Аз не участвам в задкулисни сделки, не желая да съм "лична" номинация на когото и да е, а да бъда участник в един демократичен избор. Това е не само мое лично убеждение, а и дълг към всички вас. Напоследък чух за себе си много неща - все "приятелски огън". Аз не участвам в братоубийствени войни", написа омбудсмана. По думите й "това поведение през годините вече нанесе катастрофални вреди - разтвори се огромна бездна между гражданите и политиците".
Припомняме, че миналия вторник Изпълнителното бюро на БСП взе решение да отложи пленума от неделя (14 авгсут) за сряда (17 август). Причината е, че издигнатите от структурите Мая Манолова и ген. Румен Радев към този момент не отговарят на изискванията на Закона за явяване на избори за президент.

"Монитор":

Цветанов: ГЕРБ са избрали кандидат-президента си

ГЕРБ вече са си избрали кандидата си за президент. Това стана ясно от думите на зам.-шефа на партията Цветан Цветанов, който вчера стана кръстник на малката Никол.

"Разбира се, че името го имаме. Към настоящия момент не смятаме, че е удачно да бъде обявявано", коментира Цветанов и отново обясни, че ГЕРБ ще оповести официално името на кандидат-президентската си двойка през септември.

"Виждате, че в момента най-важно е правителството да може да работи спокойно, да изпълнява своите задължения и това прави министър-председателят на България”, повтори Цветанов. Той не отговори дали номинацията на герберите за поста на държавен глава ще е мъж или жена, като изтъкна, че в партията не делят кандидатите по полова принадлежност. Според него за ГЕРБ е важно кандидатите да имат нужните качества и да бъдат достойни. "Да бъдат силния глас на президентската институция в Европа и пред света и също така да бъде обединител на нацията както президентът, така и вицепрезидентът. Всичко е като цяло уточнено”, обясни той.

За убийството на съпруга й. 

"Труд":

Анита Мейзер е задържана за 72 часа, грозят я от 2 до 8 години затвор

Прокуратурата разпрати официално съобщение за обвинението срещу 52-годишната Анита Мейзер за убийството на 40-годишния културист Николай Димов. Тя е арестувана за 72 часа, за престъплението, в което е обвинена, се предвиждат от 2 до 8 години затвор.

Пълният текст на съобщението:

По горещи следи, само за 24 часа, под ръководството на Окръжната прокуратура във Варна бе разкрито тежко криминално престъпление. За причиняване на смърт по непредпазливост, вследствие на умишлено нанесена средна телесна повреда – престъпление по член 124, ал. 1 от Наказателния кодекс, е привлечена като обвиняема съпругата на починалия Н.Д. – Анита Желева, която е по-известна с фамилията Мейзер. С постановление на наблюдаващия делото прокурор от Окръжната прокуратура 52-годишната жена е задържана за срок до 72 часа.

След инсулта. 

"24 Часа":

ВМА: Димитър Цонев е в тежко състояние

Димитър Цонев е в тежко състояние. Предстоят му много и терапевтични, и оперативни процедури, съобщиха от Военномедицинската академия, цитирани от Нова тв. Телевизионният водещ беше приет в болница вчера, след като получи масивен инсулт. Съпругата му Мариана заяви, че лекарите се борят за живота му. Както "24 часа" вече съобщи, семейството се прибирало вчера от почивка в Евксиноград, където са били заедно с дъщеря им Деси Цонева и внучето им. Цонев шофирал и изминал около 300 км от Варна към София. По едно време спрели по пътя да хапнат. Тогава той казал, че му е лошо и го боли главата. "Помислих, че е хипогликемия и му дадох малко захар", разказва Мариана Цонева. Като тръгнали пак за София, вече тя шофирала, а той полегнал на задната седалка. През цялото време обаче се оплаквал от силно главоболие и болки във врата. Именно тогава съпругата му помислила, че може да е нещо друго. Когато стигнали вкъщи, му станало още по-зле, изпотил се и тогава се обадили в болницата. Веднага го приели в реанимацията на Военна болница, където е и в момента. Преди няколко часа са му направили и втори скенер, но не посмели да го оперират, тъй като не бил стабилизиран, разказаха от семейството му.

Източник: news.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Ни
    Нищо ново
    1 -1
    11:35, 16 авг 2016
    Накога при сталинистките репресии са наричали всеки неудобен троцкист, а сега в Турция при подобни събития се наричат гюленисти. Тълпата лесно се насъсква, особено ако е съставена от прости хора.
Последни новини