Трайчо Трайков вероятен кандидат-президент на РБ

Реформаторският блок с крачка напред за номинацията си за президентските избори.

Председателският съвет е взел решение да предложи утвърждаване на кандидатурата на бившия министър в първия кабинет на ГЕРБ Трайчо Трайков на Изпълнителния съвет.

Това обяви Найден Зеленогорски след лидерската среща, която реформаторите се опитаха да проведат без знанието на медиите.

„За вицепрезидент смятаме, че на този етап най-добрият вариант е генерал Съби Събев”, посочи Зеленогорски.

По този начин отпада кандидатът, предложен от Кунева - проф. Минеков, както и Гроздан Караджов.

Съобщавайки имената на двойката, Зеленогорски направи и уточнението, черешението трябва да бъде утвърдено и от Изпълнителния съвет на Реформаторския блок.

Председателският съвет е взел решението с консенсус на всички формации от РБ, стана ясно от думите на Зеленогорски.

Председателят на предизборния щаб на РБ Найден Зеленогорски каза още, че на срещата при премиера Бойко Борисов са говорили за приоритетите както за новия политически сезон, така и до края на мандата и за това, че ще продължат активно реформите и ще направят всичко възможно мандатът да бъде пълен.

В рамките на ЕНП сътрудничеството да бъде дълготрайно, се надява Зеленогорски.

Що се отнася до президентските избори няма нищо по-естествено от това ЕНП да имаме взаимна подкрепа на втория тур, поясни Зеленогорски. Той допълни, че това означава подкрепа за този кандидат, който отива на балотаж.

То обаче бе категоричен, че няма вариант да бъде издигнат президент от ГЕРБ в двойка с вицепрезидент от РБ.

Зеленогорски изтъкна, че ще направят всичко възможно кампанията да има позитивно звучене. Според него в рамките на ЕНП би трябвало да има една нормално конкуренция. „В края на краищата нашият голям опонент е БСП и левицата и опитът им да променят евроатлантическата ориентация на България”, посочи Зеленогорски и бе категоричен, че това няма как да го допуснат.

Кандидатът на РБ ще стане ясен окончателно и официално след следващия Изпълнителен съвет, за който обаче не е определено кога ще се проведе. Зеленогорски подчерта пред медиите, че ако двойката, която обяви, бъде утвърдена от Изпълнителния съвет, всичко от РБ ще работят активно за успеха на президентските избори.

Източник: news.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини