Борисов: Народът ще постигне целите си

Министър-председателят Бойко Борисов поздравява всички сънародници по случай 131-годишнината от Съединението на Княжество България и Източна Румелия, съобщиха от правителствената информационна служба.

„131 години след Съединението на България делото на предците ни е показателно за това какво представляват българите в момент на изпитания и трудности. Обединението, съпътствало събитията около Съединението, е особено необходим пример днес, когато страната е поставена пред редица предизвикателства не само от национален, а от глобален мащаб”, посочва премиерът.

„Българите са надживели много империи и България ще продължи да я има въпреки всички премеждия, защото народът е показал, че знае как и може да извоюва онова, към което се стреми, и въпреки трудностите и потенциалните тежки последици – да постигне целите си. Затова 131 години по-късно делото на участниците в събитията около 6 септември 1885 г. не е забравено”, отбелязва още министър-председателят като честити официалния празник.

Източник: http://www.trud.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта (2)

  • 1
    Се
    СЕЛЕНЖЕР
    2 0
    14:37, 6 сеп 2016
    Червеите станаха прекалено много и съсипват плодовете на българия.
  • 2
    Пр
    пръдлю
    0 0
    17:26, 6 сеп 2016
    Като го гледам на снимката ми се вижда много спокоен Дали сме и ние така в Харманли а не дай си боже да тръгнат насам тия 2 000 000 манафи
Последни новини