Петър Славов пак поиска мантинела по пътя София - Калотина

Народният представител от гражданската квота на Реформаторския блок настоява пред министъра на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова за мантинела на пътя София - Калотина.Депутатът е внесъл парламентарен въпрос към Павлова, в който предоставя нови факти и аргументи, подкрепящи неговото настояване за поставяне на разделителна мантинела между пътните платна.

На предишен въпрос на Славов след челна катасрофа, при която загина семейство мотористи, пометени от навлязъл в насрещното платно "гастербайтер" по пътя към сръбската граница, Павлова представи становище на Агенция "Пътна инфраструктура" за липсата на нужда от мантинела. Агенцията се аргументираше с високата цена, необходима за това - 3.5 мнл. лв., а и пред последните 5 г. нямало друг случай на челен сблъсък.

Това е причината Славов да внася отново този въпрос в парламента, като представя и статистика, получена от МВР. Според данните на вътрешното министерство само за последните 3 г. в опасния пътен участък е имало инциденти, довели до 7 смъртни случая и близо 50 ранени. Катастрофите са в резултат не само на челен удар, но и на неправилно извършен обратен завой и навлизане в насрещното платно – нарушения, които биха били предотвратени от разделителна мантинела.

Човешките животи струват повече от 3,5 млн. лв., заявява реформаторът. 

Статистиката на МВР сочи още, че по друг опасен пътен участък – пътя Бургас - Созопол, инцидентите са намалели именно след поставянето на подобна разделителна мантинела.,

"Позволявам си да изразя становище, че толкова погубени човешки животи и съсипани съдби на осакатени хора си струват инвестицията от 3,5 милиона лева!", пише Славов в заключение.

Източник: http://www.dnevnik.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини