ВМРО пита как ще бъдат похарчени европарите за охрана на границите

Депутатите от ВМРО ще внесат питане до Народното събрание и до Европейския парламент как ще бъдат похарчени 160-те милиона евро, които Европейската комисия отпуска на България за охрана на сухопътните ни граници, съобщи във Варна евродепутатът Ангел Джамбазки.
 

Той посочи, че трябва да има проверка на Фронтекс и ОЛАФ, относно изразходването на средствата за екипировка и оборудване на личния състав, който охранява границите ни, както и за изплащане на извънредния труд.


"Нашето желание е те да бъдат похарчени за укрепване на държавната ни граница, за екипиране и мотивиране на личния състав и за подготовката на "Гранична полиция“ и на въоръжените сили на Република България да носят тази служба. Тук аз виждам ролята на въпроса до ЕК, ЕП и изказванията в нея да подкрепят усилията на българското правителство, но да му напомнят какъв всъщност е главният, важният въпрос", коментира Джамбазки, цитиран от БНР.
 

Освен контрол на средствата от ЕК, Джамбазки и ВМРО смятат, че е необходима съвместна операция и учение на корабите от натовските държави за охрана на черноморската ни граница, тъй като Черно море не е Средиземно и ако мигранти атакуват морската ни граница, жертвите ще са многократно повече.

Източник: http://www.mediapool.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Ин
    инджекювлия
    0 0
    21:29, 18 сеп 2016
    Ами то е толкова ясно как ще се изхарчат парите че не е необходимо питане ----една голяма част в касата на герберите друга по лични сметки и едва една малка част по предназначение Хей живот здравей здравей да бъдеш ГЕРБЧЕ лесно се живей
Последни новини