Арест за фермери на канабисова нива в Брягово

Нива със 187 растения от рода на канабиса, с височина от 150 см до 240 см, с обща площ от 1 декар, разкриха в местността „Гяур дере” край хасковското село Брягово служители на сектор „Противодействие на криминалната престъпност” от хасковската дирекция на МВР.

При акцията вчера са задържани като заподозрени собственици на полето четирима мъже от Харманли на възраст 45г, 43г и 19г, познайници на полицията.

При огледа криминалистите са открили поливна система за капково напояване, захранвана с бензинова помпа.

В хода на процесуално-следствените действия, на главен път Е-80 в близост до нивата е спрян за проверка лек автомобил Фолксваген „Пасат”, шофиран от 29-годишен мъж, в който са открити 2 полиетиленови топчета от изсушена зелена листна маса с тегло 2 грама, реагираща на марихуана. Три от момчетата са задържани, четвъртият е освободен поради здравословни причини. Образувано е бързо производство.

Още 5 стръка канабисови растения са изкоренили свиленградските полицаи през вчерашния ден. Те са открити в гориста местност между Свиленград и село Димитровче. Задържани са двама свиленградчани на 32г и 33г в момент на поливане и торене на засадените в саксии растения с височина между 90 и 120 см. Зелената листна маса, при направения полеви наркотест реагира на канабис. Образувано е досъдебно производство.

Haskovo.net

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (2)

  • 1
    Ne
    Nemesis
    7 -4
    13:55, 20 сеп 2016
    забрана на алкохола и България има шанс !
    • An
      Anonymous
      3 0
      21:11, 20 сеп 2016
      Силна подкрепа от мен
Последни новини