Русия води необявена война срещу Украйна. Хибридна, но война

Русия води необявена хибридна война срещу Украйна, която има и "терористичен компонент", заяви от трибуната на ООН украинският президент Петро Порошенко, предаде ДПА.

В речта си през Общото събрание на международното организация Порошенко заяви, че през последната година практиката на хибридната война се е разпространила още повече и последиците й се виждат "в цяла Европа, в Америка и другаде".

Украйна е изпитателен полигон на хибридната война, при която се използват методи като политически натиск, пропаганда, намеса в избори, икономическо изнудване, военни операции и злоупотреба с дипломатически мерки, каза Порошенко. "Терористичният компонент на необявената хибридна война, която Русия води срещу Украйна, е очевиден", заяви украинският лидер и добави, че това личи най-вече в Източна Украйна - в Донецк и Луганск.

В Донбас има близо 38-хилядна "незаконни въоръжени сили", "въоръжени до зъби от Русия", които разполагат с повече от 700 танка, 1200 бронирани машини и 100 артилерийски системи, каза Порошенко.

"Дори лицемерните съветски ръководители не могат да се сравнят с откровените лъжи и манипулации, които си позволява днес Кремъл", заяви украинският президент.

(БТА)

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини