Акупунктура с щипки върши чудеса

Изображение 1 от 2

    Домашната акупунктура с щипки, може и да не изглежда като стандартен метод за облекчаване на болка в различни части на тялото, но тя е силно ефективно и достъпно лечение, което бързо набира популярност.

    Ушите се състоят от множество важни точки, чиито нервни окончания са директно свързани с централната нервна система. Поставяйки щипки върху определени точки от ушите, бихте могли да облекчите голяма част от болежките на тялото. Имайте предвид, че ефектът се проявява различно при всеки.

    Този метод на лечение датира от преди хиляди години, води началото си от древната китайска акупунктура. Ето как лесно и бързо бихте могли да облекчите болката.

    1. Поставете щипка в най-гораната част на ухото си, за да почувствате облекчение в гърба и раменете.

    2. Частта точно под най-горния участък е идеалното място да поставите щипка, ако изпитвате лек дискомфорт в органите. Ако симптомите ви са по-сериозни е най-добре да потърсите лекарска помощ.

    3. За болки в ставите, поставете щипка в горната част на средния участък от ухото.

    4. Пропуснете средата и поставете щипката в долната част на средния участък, ако имате проблеми със синусите и гърлото.

    5. Поставете щипка в горната част на долния участък от ухото, точно над меката част, за подпомогнете храносмилането и по-леките проблеми със стомаха.

    6. Ао изпитвате напрежение в главата или сърцето, поставете щипката върху меката част на ухото. Методът е ефективен само при леки проблеми.

    Дръжте щипката не повече от няколко минути. Поставяйте я на ухото си няколко пъти на ден, ако е необходимо.

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини