Скандал! Полицаи шантажирали педофили чрез гей клубове в Москва

Московски полицаи шантажирали педофили с помощта на деца, като за това организирали мрежа гей клубове. Това съобщава Интерфакс в петък, 30 септенври, като се позовава на източник от органите на реда.

"Задържаните са заподозрени в организирането на престъпна група и мошеничество. В групата влизали няколко служители от РПУ "Ивановское", в това число оперативни служители от углавното следствие, а също и граждански лица", казва източникът.

По предварителни данни заподозрените организирали в този район на Москва мрежа от гей клубове "където по обяви в интернет наемали лица за оказване на интимни услуги, сред които подрастващи". "После полицаите задържали клиентите, които осъществявали полов контакт с непълнолетни и вземали от тях крупни суми под заплаха за углавно разследване и дълъг срок в затвора", разказва източникът.

По информация на ТАСС са задържани осем души - трима цивилни, двама бивши и три действащи служители в полицията, сред които и началникът на углавното следствие на едно от московските районни управления. Полицаите са разследвани още за организиране на проституция и злоупотреба с длъжностни правомощия. Един от тях е бивш оперативен по дела на непълнолетни.

Непълнолетните давали информация и за финансовото благосъстояние на клиента. Ако се окажел богат, той бил задържан и трябвало да плати, за да не бъде привлечен към наказателна отговорност.

По руския наказателен кодекс организирането на престъпна група се наказва с лишаване от свобода до 20 год. и глоба от 1 млн. рубли, участието - с 5 до 10 год. затвор.

Източник: Haskovo.NET

Коментари в сайта

Последни новини