Жените на ВК "Раковски" с нови треньори и контрола в Орестиада

По-високо класиране в Националната волейболна лига ще гони през втория си сезон женският тим на ВК "Раковски" тази година. В момента отборът провежда едноседмичен лагер в Димитровград. За очакванията и промените в клуба през новия сезон сподели пред екипа на "Спортна зона"  по еТВ главният мениджър Петър Ташев:

 - В понеделник започна лагера на женския тим на "Раковски", тук в Димитровград се провежда той, как върви подготовката?

- Подготовката върви добре, имаме тренировки на стадиона, атлетика, малко фитнес. Започваме подготовка и в зала, защото на 29 октомври стартира първенството в Националната волейболна лига. Оставил съм това на треньорите. Имаме програма, движим се по нея и мисля, че няма да имаме проблеми по осъществяването й.

- Споменахте треньорите, Вие сте гл.мениджър на клуба от тази година, нека споменем и треньорския състав, новите имена?

- Да, тази година преминах към ръководното тяло на клуба, и все още не мога да свикна с това. Иван Радичев е ст.треньор на жените тази година, а Ваня Соколова е пом.треньор. Останалите имена са Александър Дафинов и Манол Казълов, заедно с мен това са всичките имена ще работим в клуба.

- Радичев и Соколова са все опитни имена, идват от "Марица" - Пловдив, а преди това Ваня Соколова бе треньор в Бургас, затова ли се спряхте на тях?

-Не случайно съм се спрял на тях, Ваня успешно може да ме замести, тя е човек с богата спортна кариера и биография. Беше пом.треньор на националния отбор на девойките, заедно с Димо Тонев. За нея каквото и да се каже - ще е малко. Иван Радичев е дългогодишен треньор в "Марица" -Пловдив". От това повече няма какво да желаем. Само мога да им пожелая успех в работата!

- Очертава се и тази година отборът на ВК "Раковски" да е съчетание между димитровградския отбор и "Марица" -Пловдив. На какво ще разтичате през новия сезон?

- И тази година ще бъде така. Просто ние нямаме сили и възможности, говоря за технически потенциал, само деца от школата да играят в елитната ни група. Искаме да осъществим целите, които сме си поставили. Затова продължава проекта "Марица", в което няма нищо лошо, хубаво е и аз съм доволен от това сътрудничество. За "Марица" какво да говорим - това е един професионално изграден клуб със страхотни условия.

- Миналата година ВК "Раковски" имаше добър дебют в женската лига. Какви са амбициите тази година, в групата има 8 отбора, как ще се справите с конкуренцията?

- Моите амбиции са много високи. Но предвид представянето ни миналата година, а и селекцията е нормално през този сезон целите ни да са по-високи. Насочили сме се към по-високо класиране, какво точно - трудно ми е да ви кажа, докато не стане. Много неща ни се искат, но нека да не бързаме.

- С кого е първата среща на "Раковски" в първенството?

- Първата среща е с "Казънлък Волей" на 29 октомври в Казанлък. До тогава планираме една-две контролни срещи, но неприятното е, че няма с кого да играем. Отборите са малко, а и не се играят много такива срещи. Ето ще дам пак за пример "Марица" - Пловдив, замина за участие в турнир в Турция, играят в силни турнири за купите и така Ние чакаме потвържение за участие в един турнир в Орестиада и това вероятно ще ни бъдат контролите преди началото на първенството.

- Очаква ли се официално представяне на женския тим на "Раковски" преди началото на първенството пред местната публика?

 -Разбира се, планираме такова може би седмица преди старта, мисля, че ще се получи добре отново, както бе и миналата година.

Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини