Димитровградски ученици заеха призови места в математически турнир

С призови места от първия след старта на учебната година математически турнир се завърнаха възпитаници на ПМГ "Иван Вазов". Те са участвали в състезание в Стара Загора, носещо името на известния български математик и учител Д-р Светлозар Дойчев. То е било за ученици от 5 до 12 клас от Стара Загора, Димитровград и София.

Петокласникът Даниел Йовчев е заел 1-во място, а втори в тази възрастова група е Георги Георгиев. Първо място са спечелили шестокласниците Десислава Димитрова, Моника Велчева и Мартин Петров, а Мирослав Кръстев е заел 3-то място.

При седмокласниците първи е Петър Иванов, а при учениците от 8 клас Даниел Янков  е на 3-то място. Деветокласниците Гергана Гочева и Недена Кръстева също са на първо място, а Валентина Стефанова и Константина Георгиева са заели 2-ро място. Мария Вълкова, също от 9 клас е трета.

Таня Христова е първенец при десетокласниците, Елица Евтимова и Татяна Ванчева са се класирали на 2-ро място, а Динко Николов е трети в състезанието.

При единадесетокласниците второ място е спечелил Живко Ненчев, Милен Георгиев – 3-то място. В последната възрастова група на 12 клас първенец е Марио Илиев. Преподаватели по математика на учениците са Йорданка Кождабашева, Катя Чалъкова, Мария Пенчева и Петър Генчев.  

Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини