21 годишен младеж получи 2 години условно за смърт на пътя

По обвинителен акт на Окръжна прокуратура-Смолян е осъден 21-годишен шофьор за причиняване на смърт по непредпазливост при управление на моторно превозно средство, съобщиха от пресцентъра на Апелативна прокуратура Пловдив.

21 годишният Кристиян Д., е осъден условно за причиняване на смърт по непредпазливост и виновен за пътния инцидент, станал на 16 май 2015 г.  по пътя за доспатското село Барутин, при който загина 24 годишен мъж. Младежът изгубил контрол над управлявания от него лек автомобил БМВ, ударил се в близкия скат и се преобръща, падайки на пътя. В резултат на удара 24-годишният С. Ш., който пътувал на предната седалка, получава черепно-мозъчна травма и умира на място.

Окръжен съд-Смолян наложи на Кристиян Д. наказание от две години лишаване от свобода условно с изпитателен срок от три години, както и  лиши от право да управлява моторно превозно средство за срок от 2 години. 
Няколко часа преди инцидента Кристиян и приятели се събират на беседка в Барутин за рождения ден на младежа. По-късно в колата му се качват загиналият младеж и още две момчета. Водачът си поставил предпазния колан, а останалите пътници – не. Според автотехничетаска експертиза причина за катастрофата е допуснатото от водача излизане от пътя заради предприето от дрифтиране т.е. движение с превъртане на гумите, при навлизане в завой, където имало пясък.  Химическата експертиза сочи, че в кръвта е открито наличието на етилов алкохол в количество 0,10 промила.

СмолянБГвести.нет

Източник: Smolyan.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини