Наградиха най- активните алековци в седмицата на четенето

    С награждаване на най-добре представилите се ученици в състезание по правопис и краснопис приключи Националната седмица на четенето в ОУ "Алеко Константинов" - Димитровград. В библиотеката на училището директорът Дорина Желязкова отличи с грамоти и награди децата от 2 клас, заели челни места в надпреварата по правопис. Грамоти и книгата "Сътвори добро" получиха учениците от 3 клас, които най- добре са разказвали приказки в рамките на инициативата. Отличия ичаше и за класните им ръководители.

    Алековци стартираха седмицата на четуенето с изложба под надслов "Книгите, без които не можем", подредена в училищната библиотека. 1 в клас с ръководител Ст. Маркова подредиха библиотечен кът на детски автори и техните произведения.

    Представителите на 4 б и 4 г клас, заедно с фондация "Подари усмивка" се включиха в четенето на приказки пред малчуганите от градините "Роза", Й.Чанкова", "Радост", като споделиха с децата интересни откъси от "Патиланско царство". Наталия Делчева от "Подари усмивка" отличи с награди четвъртокласниците, които подкрепиха инициативата.

    Възпитаниците на 4,5,6 и 7 клас организираха дискусия на тема "Моята причина да чета", като разказаха защо обичат книгите.

    Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини