Хасковски театрали показаха в Германия митове за самодиви на музика на Теодосий Спасов

Изображение 1 от 4

    Младите актьори от Театралната школа към Младежкия център в Хасково, водена от Румяна Георгиева, разказаха за впечатленията си от немския град Крефелд. Те бяха част от делегацията начело с кмета на Хасково Добри Беливанов.

    Посещението е част от Проект със социално превантивна насоченост, който се реализира от Комисиите за децата в Хасково и Крефелд.

    Театралният състав от Хасково сега на практика върна визитата на немската трупа от Мобилната школа Juckreiz, която гостува в южния български град през лятото.

    В Хасково немските и българските театрали направиха общ спектакъл, който беше представен на сцената на Театър „Иван Димов“.

    При играта си на немска земя за хасковлии са предпочели да представят само с игра, без думи български митове и легенди. На фона на космическата музика от кавала на Теодосий Спасов, възпитаниците на Румяна Георгиева са разказвали на немската си публика в рамките на 17 минутен спектакъл за самодиви, за това как те примамвали и омагьосвали високо в планината овчарите, за да останат вечно тях, претворили са и митът за Орфей и Евредика. Трупата има намерение да дообогати спектакълът с още няколко мита и легенди, след което да го представи на родна публика, разкри ръководителят Румяна Георгиева.

    „ искам цялата общественост на Хасково да разбере, че имаме много талантливи деца в нашия град, които ни представят достойно , както Хасково, така и България и с които много се гордеем.“, каза кметът Добри Беливанов. той обяви, че по време на срещите му с местната власт е имало договорка за побратимяването на Хасково и Крефелд.

    Haskovo.net

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Коментари в сайта (1)

    • 1
      Въ
      въх
      4 -3
      17:52, 17 окт 2016
      а стига бе сериозно ли това
    Последни новини