30 евро за ромчета, за да учат в гимназия. Преглед на печата

"24 часа"

Държавни фирми излизат на борсата

Големи държавни компании много скоро ще бъдат листвани на фондовата борса. Това обяви на форум по повод 20 години от създаването на централния депозитар депутатът от ГЕРБ Делян Добрев. Той сравни състоянието на капиталовия пазар в последните 5-6 години с това на Кубрат Пулев след мача му с Владимир Кличко.

"Труд"

Нова година по-скъпа с 40%

Посрещането на Нова година в хотел в България ще ни струва с 40% по-скъпо отколкото миналата година, показа проучване на "Труд". Офертите за три нощувки в хотел с 4 или 5 звезди за празничните дни стигат 1400 лева за двойна стая, докато миналата година вървяха по 1000 лева. Или 230 лв. ще плати човек на ден, като в цената влиза закуска и вечеря. Увеличение има и при хотелите от по-нисък клас. Три нощувки в двойна стая ще ви струват 900-1000 лв. при 700 лв. през 2015 г.

. "Стандарт"

Бизнесът иска повече пари за наемане на кадри

Бюджетът на Националния план за действие по заетостта за 2017 г. трябва да се увеличи, след като няколко години поред той e замразен на 73 млн. лв. За това настоява Асоциацията на индустриалния капитал в България (АИКБ) като мярка за намаляване на безработицата и повишаване нивото на заетостта през следващата година. През последните 4 години имаше драстично увеличение на минималната работна заплата в страната с над 30%, което силно ограничи възможностите за интервенции на пазара на труда от страна на държавата чрез плана за заетост, посочват от бизнес организацията.

"Монитор"

Цените на горивата тръгнаха нагоре

Цените на горивата по бензиностанциите тръгнаха нагоре, показа проверка на "Монитор". На колонките на една от веригите безоловният бензин А-95 вече са продава с 4 стотинки за литър по-скъпо, като цената му стигна 2,06 лв. Цената на дизела в същата верига също скочи с 4 стотинки до 2,03 лв. за литър. От началото на тази седмица увеличение на цените на горивата с по 2-3 стотинки се наблюдава и на останалите бензиностанции у нас. Средната цена на бензина в момента е 2,01 лева, а на нафтата - 1,98 лева за литър.

"Сега"

Агитацията за референдума се превръща в безцелно разхищение на пари

Във все по-безцелно пилеене на публични средства се превръщат информационните кампании за президентските избори и особено за националния референдум. Въпреки че ЦИК постоянно гласува искания на партии и на инициативни комитети да участват в кампанията за допитването, на практика тя липсва.

"Дума"

30 евро за ромчета, за да учат в гимназия

Стипендии от по 30 евро ще получат ученици от цигански произход след завършен осми клас. Целта е те да бъдат мотивирани да завършат средно образование. Стипендиите са осигурени с пари от Ромския образователен фонд и Министерството на образованието и науката. Стойността на проекта е 561 400 евро, като 40 на сто от сумата ще се даде от МОН. Очаква се за две години 200 ученици роми да завършат 12 клас и да положат държавните зрелостни изпити. По проекта ще бъдат наети 75 ментори. Те ще получават по 500 евро на година.

За първата година е предвидено 600 стипендианти да получават 30 евро независимо от успеха, втората година ще бъдат диференцирани сумите съобразно техния успех.

"Капитал дейли"

IT компания с български корен привлече още 29 млн. долара

Стартиращата компания Leanplum, в която съосновател е 32-годишният българин Момчил Кюркчиев, получи ново финансиране от 29 млн. долара. За четири години от създаването си досега базираната в Сан Франциско технологична фирма, която прави платформа за мобилен маркетинг, е привлякла общо 46.3 млн. долара. Водещият инвеститор в новия рунд финансиране е известният в Силициевата долина фонд Canaan Partners, като участват и досегашните инвеститори Kleiner Perkins Caufield & Byers и Shasta Ventures.

Източник: news.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Цъ
    цървулан
    1 0
    12:39, 19 окт 2016
    Наш Делянчо пак се е изхвърлил простено му е още на лобуда пикае казват старците А ******четата ще получават стипендии ако учат и това било бъдещето на България Лелеееееееееееее връщаме се към корените си с стотици години назад Чаветата ще ни управляват
Последни новини