Простреляната жена почина, проверяват за трети стрелец (обновена)

Изображение 1 от 2

    Простреляната в столичния жк "Западен парк" жена почина в ИСУЛ, въпреки усилията на лекарите, съобщи за Дир.бг говорителят на болницата д-р Фани Цуракова.

    Прокуратурата пък не изключва възможността трети човек да е стрелял по двамата служители на "Съдебна охрана" в апартамента им тази нощ. Това съобщи на специална пресконференция говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова, цитирана от БТА.

    Сигналът за стрелбата е подаден половин час след полунощ от 18-годишния син на ранената 48-годишна жена. Тя е с една огнестрелна рана в главата и е настанена в болница. Пристигналите на място полицаи откриват мъртъв 47-годишния мъж, с когото жената е живеела на семейни начала. Той е с две огнестрелни рани в главата. И двамата са служители на "Съдебна охрана".

    Първоначалната версия на разследващите е убийство и последвал опит за самоубийство. Все още обаче няма официална информация кой е стрелецът. Прокуратурата не изключва и версията трети човек да е бил в жилището и да е стрелял, добави Арнаудова.

    Около четири часа двама столични следователи са били на мястото на инцидента. Открити са два пистолета и гилзи, но говорителят на главния прокурор отказа да оповести дали е стреляно със служебното оръжие на двамата. 

    Назначени са 4 експертизи, сред които балистична и съдебно-медицинска. Разпитват се свидетели и разследването продължава.

    По непотвърдена информация ранената жена се казва Мая, а починалият мъж - Любомир. Двамата били дългогодишни служители на Главна дирекция "Изпълнение на наказанията" и работата им била да водят арестанти до съдебната зала, съобщи "24 часа". 

    Пред БНР съседка разказа, че е чула скандал между Мая и Любомир снощи. По думите й, жената се е разделила със съпруга си, който бил изтеглил голям кредит, след което заживяла с колегата си от "Съдебна охрана". 

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (1)

    • 1
      Да
      да учова Господь и окриля
      1 0
      15:18, 19 окт 2016
      За да купеш оръжие от МВР искат документ от Психото че не си изперкал В същото време за да те назначат за полицай искат също такъв документ Тука нещо се не връзва --тия съдебни полицаи би следвало да са НОРМАЛНИ носят оръжие а в същото време са в графата ИЗПЕРКАЛИ Е щом е така защо се изисква документ
    Последни новини