Ученици хапват многократно с... еднократни прибори!

Ученици от Тръговище се хранят в училищния стол с пластмасови вилички и лъжички, които използват многократно, сигнализираха родители. Те настояват за отстраняването на директора на училището заради лошото управление на школото и мизерното състояние на сградата.

Байсе Афирова е една от майките, които се оплакват от лошите условия във Второ ОУ "Никола Й. Вапцаров" в Търговище. Освен за проблема с приборите тя разказва, че стъклата на сградата са изпочупени, тоалетните са мръсни и има режим на парното.

"Учениците стоят на студено, докато учителските стаи са оборудвани с климатици", оплаква се майката пред bTV.

Родителите не одобряват и пропускателния режим в училището и се притесняват за сигурността на децата си.

Директорката на училището Таня Петкова признава, че в стола децата ползват пластмасови пробори, които обаче изхвърлят след употреба. Имало и случаи, в които децата си носят вилици и лъжици от вкъщи, но след хранене се дезинфекцират в училището и се прибират в салфетка и найлонова торбичка. Директорката обещава, че скоро ще бъде направен освежителен ремонт на сградата.

Недоволните майки все пак сигнализирали за всичко това в общината и в образователния инспекторат. След направената проверка обаче не са открити съществени нарушения от страна на директорката и към нея само са отправени препоръки.

Въпреки това родителите са изпратили жалба и до министъра на образованието с надеждата все пак да бъдат чути.
 

Източник: http://www.dnes.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини